· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Het verloren rijk

 Reeks:

 De Kronieken van Fantasia

 Auteur:

 Geronimo Stilton

 Aantal blz.

 371

 Illustrator:

 Diverse

 ISBN:

 9789054616580

 Uitgever:

 Bakermat

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 Italiaans: Manon Smits, Pieter van der Drift

 Leeftijd:

 + 9

 Originele titel:

 Il reame perduto

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 Fantasia, gevaar, opstand, zoektocht

 Prijs: €

 17,95

 

 

Dappart is uit het Rijk van de Boselfen ontsnapt net voor de Poort die toegang gaf tot het Rijk vernietigd werd. Hij belandt in het Rijk van de Sterrenelfen en wordt gevonden door de hofsterrenkundige Eridanus. Die noemt hem Saturno en voedt hem samen met zijn kinderen Regulus en Spica op. Op een dag wordt Saturno aangetrokken door de vernielde poort. Hij vindt er een rare steen en krijgt van Eridanus uitleg over zijn afkomst en mogelijke toekomst. Het Rijk van de Boselfen is gevallen onder de Duistere Macht van de heksen. Ook hun bondgenoten de weerwolven en de Ridders zonder Hart heersen mee in het Rijk. Saturno voelt zich geroepen om te proberen zijn Rijk te redden. Hij krijgt hulp van Regulus en samen vertrekken ze door de Poort…

Dit is de start van een fantastisch en spannend avontuur. De belevenissen van Saturno en Regulus zijn boeiend en ongelooflijk spannend. Omdat alles zich afspeelt in Fantasia, duiken er heel wat fantasievolle figuren op in het verhaal. Zowel goede als slechte personages vervullen hun belangrijke rol in deze spannende strijd voor het heroveren van het Rijk van de Boselfen. Nieuwe vriendschappen ontstaan, bondgenootschappen worden gesloten, verraad duikt op en tegenslag, maar toch slaan onze helden zich overal doorheen. Dit avontuur heeft, buiten de naam van de zogezegde schrijver, niets te maken met de avonturen die Geronimo Stilton beleeft in Fantasia. Dit avontuur gaat verder terug in de geschiedenis van Fantasia, naar een fantasievolle wereld die zeer beeldrijk wordt beschreven. Dit is dan ook een spannend en fantasierijk avontuur, boeiend en meeslepend. Jammer alleen dat het stripverhaalhoofdstuk van de grote strijd aan het einde van het verhaal in het midden van het boek al terug te vinden is. Zo wordt al een en ander verklapt vooraleer het verhaal zo ver is.
In ieder geval doet dit avontuur je uitkijken naar de volgende delen, want de strijd van Saturno tegen de Duistere Macht is nog niet voorbij.

 

Mik Ghys
januari 2011 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:03 februari, 2011
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2011