· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De DCD Survivalgids

 Reeks:

 survivalgids

 Auteur:

 Paul Calmeyn, Nico De Braeckeleer

 Aantal blz.

 104

 Illustrator:

 Maaike Devos

 ISBN:

 9789059326934

 Uitgever:

 Abimo

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 9

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 DCD, tips, weetjes

 Prijs: €

 11,95

 

 

Niet iedereen kent DCD, en wie het heeft wil er graag meer over weten. Deze gids geeft een duidelijk beeld van DCD, zowel voor wie DCD heeft als voor wie er mee te maken krijgt.
In het eerste hoofdstuk wordt verteld wat DCD is, bij wie het voorkomt en hoe het komt dat je het hebt, wat de kenmerken zijn en hoe je kunt merken dat je het hebt. Het volgende hoofdstuk gaat dieper in op de gevoelens: hoe voel je je daarbij, wat denken de anderen en word je erom gepest. Hoofdstuk 3 laat weten waar je hulp kan zoeken. Hoe je met DCD omgaat op school, wordt in hoofdstuk 4 beschreven. Hoe vertel je het aan je klasgenoten en welke maatregelen kunnen er genomen worden om alles wat gemakkelijker te maken. Daarbij worden alle vakken even op een rij gezet. In hoofdstuk 5 wordt bekeken hoe je thuis omgaat met DCD. Ook daar worden heel wat tips gegeven. Hoofdstuk 6 is het verhaal van Joost, hoe hij leeft met DCD. Hoofdstuk 7 biedt heel wat websites van organisaties die met DCD te maken hebben. Zo kan je nog heel wat extra informatie te pakken krijgen. Na het slotwoord met een kruiswoordraadsel, volgt nog een hoofdstuk voor ouders, leerkrachten en hulpverleners. Daarin wordt elk hoofdstuk nog even toegelicht. 

Op een eenvoudige en vlotte manier wordt hier verteld hoe je met DCD moet omgaan. Er staan heel wat praktische tips in het boek, zodat je er onmiddellijk mee aan de slag kan. Hier en daar vind je tussen de informatieve tekst een mop, zodat je aandacht even mag verslappen. Het lijkt niet zo gepast in een informatieve gids, maar maakt de info wel wat luchtiger. De illustraties zorgen ook voor enige afwisseling, zodat het geheel niet te zwaarwichtig overkomt.
Het is een aantrekkelijke zelfhulpgids die zowel kinderen als ouders kan helpen om beter om te gaan met DCD.

 

Mik Ghys
januari 2011 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:03 februari, 2011
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2011