· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Blijf met je poten van mijn goud af!

 Reeks:

 Oscar Tortuga

 Auteur:

 Oscar Tortuga

 Aantal blz.

 128

 Illustrator:

 diverse

 ISBN:

 9789054614982

 Uitgever:

 Bakermat

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 Italiaans: Loes Randazzo

 Leeftijd:

 + 8

 Originele titel:

 Giù le zampe dal mio oro !

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 goud, hebzucht, uitvindingen, bedrog

 Prijs: €

 9,95

 

 

Kattenklauw III, Keizer der Katten, wil besparen. Dat vindt zijn dochter Tersilla een vreselijk idee. Ze bedenkt al snel een plannetje om haar vaders goud te bemachtigen. Ze vindt een valse wetenschapper die doet alsof hij een machine heeft uitgevonden die alles wat er in gestopt wordt in goud verandert. Maar dan moet je wel eerst je eigen goud in de machine steken. De hebzuchtige kattenkeizer gelooft de wetenschapper onmiddellijk en laat al zijn goud aansleuren. Gelukkig zijn de broer en zus van Tersilla eerlijker. Samen met Oscar Tortuga ontmaskeren ze de wetenschapper en redden het goud. Net op tijd!

Opnieuw zorgt de domme Kattenklauw voor een spannend avontuur. Katteneiland lijkt wel bevolkt met ongure katten die telkens weer voor ellende zorgen. En de gemene Tersilla bedenkt ook steeds nieuwe plannen om rijk te worden en haar vader dwars te zitten. Gelukkig is er de  tweeling die milieubewuster en eerlijker wil leven, tot ergernis van hun vader en hun grote zus. Ze kunnen ook steeds rekenen op de hulp van Oscar Tortuga, de beste journalist van heel Katteneiland.
Een spannend avontuur dat door de vele illustraties en de leuke vormgeving vlot leest. Aan het einde van het verhaal krijg je trouwens de krant over de laatste gebeurtenissen als afsluiter.

 

Mik Ghys
januari 2011 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:02 februari, 2011
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2011