· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De verdwenen engel

 Reeks:

 

 Auteur:

 Max Ducos

 Aantal blz.

 57

 Illustrator:

 Max Ducos

 ISBN:

 9789055448333

 Uitgever:

 Ludion

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 Frans: Pauline Michgelsen

 Leeftijd:

 + 6

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 kunst, zoektocht

 Prijs: €

 18,00

 

 

Lowie maakt een klasuitstap naar het museum. Lowie is echter een dromer die niet goed oplet. In het museum hoort hij plots hulpgeroep dat uit een schilderij komt. Lowie krijgt de opdracht op zoek te gaan naar een weggelopen engeltje. Het wordt een heel bijzondere tocht.

Dit prentenboek in groot formaat laat jonge kinderen kennismaken met een aantal kunstwerken, zowel oudere als modernere.
De prenten van de kinderen zijn helaas weinig doorleefd en ‘plat’. De aangehaalde kunstwerken zijn veelal slordig en onduidelijk weergegeven. Ze zijn zeker niet herkenbaar voor wie de echte werken niet kent. Of jonge kinderen de associatie zullen maken als ze ooit de echte werken zien is een andere vraag. Met een doek dat op een schilderij van Mondriaan lijkt, bouwt de auteur om een onduidelijke reden een waar blokkendooslandschap.
Daarna wil hij aanhalen dat een kleur een bijzondere invloed kan hebben op wie er naar kijkt. Ook hier is de vraag of jonge kinderen dit zullen begrijpen.
Het verhaaltje zelf is heel fantasierijk maar weinig origineel. De voorlezer / verteller zal met de luisteraartjes / kijkertjes het gesprek moeten aangaan om een aantal elementen te verduidelijken of te doen opmerken.

 

Pol Van Damme
december 2010


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:02 januari, 2011
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2011