· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De Hoogbegaafdheid Survivalgids

 Reeks:

 survivalgids

 Auteur:

 Tessa Kieboom, Danielle Verheye, Luc
 
Descamps

 Aantal blz.

 120

 Illustrator:

 Maaike Devos

 ISBN:

 9789059326118

 Uitgever:

 Abimo

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 9

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 hoogbegaafd, tips, weetjes

 Prijs: €

 11,95

 

 

Dit boek is vooral bedoeld voor hoogbegaafde kinderen. Omdat ze zich soms anders voelen en niet begrepen, proberen de auteurs hier een en ander op een rijtje te zetten. Zo ontdekken hoogbegaafden dat ze niet alleen staan met hun gevoelens, dat ze op verschillende manieren hoogbegaafdheid zijn en vooral dat er helemaal niets mis is met hen.
In het eerste hoofdstuk wordt ingegaan op het feit dat hoogbegaafdheid rust op twee pijlers: weten en zijn. In het volgende hoofdstuk bespreekt men hoe je als hoogbegaafde kan functioneren op school. Hoofdstuk 3 gaat dieper in op de werking van het menselijke brein. In hoofdstuk 4 staan vriendschap en sociaal contact centraal. Hoofdstuk 5 geeft een overzicht van enkele verhalen waarin hoogbegaafdheid aan bod komt. En  hoofdstuk 6 bevat enkele websites met interessante hersenbrekers.
Na dit deel voor de hoogbegaafde zelf, volgen nog enkele bladzijden voor de ouders of begeleiders. Daarin wordt uitgelegd wat er in elk hoofdstuk aan bod komt, zodat de volwassene mee kan volgen en eventueel begeleiden.
Het geheel is vooral bedoeld om de hoogbegaafde gerust te stellen, om aan te tonen dat er helemaal niets mis is, dat hij blij mag zijn om wie hij is. De vele voorbeelden doorheen het boek, in een aparte kader, zorgen voor extra herkenning. Een interessante zelfhulpgids op maat van het kind.

 

Mik Ghys
december 2010 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:02 januari, 2011
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2011