· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Mirakelland

 Reeks:

 

 Auteur:

 Annick Beyers

 Aantal blz.

 26

 Illustrator:

 Lucy Elliott

 ISBN:

 9789059326637

 Uitgever:

 Abimo

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 4 (voorlezen)
 + 7 (zelf lezen)

 Originele titel:

 

 AVI:

 5 – M4

 Thema’s:

 mama, fantasie, dromen

 Prijs: €

 14,95

 

 

Wanneer de zusjes Hannah en Lise ruzie maken, stuurt hun mama hen samen met hun kleine zus Dotje naar Mirakelland. Daar worden al hun dromen waar. Hannah wordt een echte prinses, Lise wil een echte fee zijn, die ook nog kan toveren, en Dotje wil in het bos spelen met de dieren. Hannah ontdekt dat ze als prinses heel wat taken heeft, maar tijdens een feest zingt ze prachtig. Zo prachtig dat een leuke prins verliefd wordt op haar. Ondertussen vliegt fee Lise overal rond en tovert alle pijn en verdriet weg. En Dotje zit met haar beer tussen de dieren, luistert naar hun verhalen en lacht met hun grapjes. Maar toch is er iets wat ze allemaal missen…

Dromen en fantasie staan centraal in dit verhaal. En natuurlijk een mama die dat allemaal mogelijk maakt. De drie zussen belanden in de fantasiewereld van mama en al hun wensen worden waar. Ook al genieten ze daarna volop van hun nieuwe leven, toch missen ze hun mama. Die hoort er echt wel bij, die maakt hun droom compleet. Samen met de zusjes kan je genieten van hun dromen, en zelf bedenken hoe je dromen er kunnen uitzien. De tekeningen zijn speels en uitnodigend, ze nemen je mee naar een fantasievolle droomwereld.
Bij het boek hoort ook een luistercd, met de stem van Warre Borgmans. Op een aangename, rustige toon vertelt hij het verhaal. Op de achtergrond klinkt een zacht ondersteunend muziekje. Een zeer geslaagde combinatie, waardoor kinderen op eender welk moment het verhaal opnieuw kunnen beluisteren.

 

Mik Ghys
november 2010 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:18 december, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010