· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De kleine banketbakkers

 Reeks:

 

 Auteur:

 Bernadette Theulet-Luzié

 Aantal blz.

 78

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789030364177

 Uitgever:

 Casterman

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 Frans: Attie Spitzers

 Leeftijd:

 + 9

 Originele titel:

 Les petits pâtissiers

 AVI:

 

 Thema’s:

 bakken, versieren, knutselen

 Prijs: €

 16,50

 

 

Taarten bakken is meer dan wat ingrediënten bij elkaar gooien en dan in de oven zetten. Het is nauwkeurig alles afwegen en mengen, in de oven of de ijskast plaatsen en geduldig wachten op het resultaat. Dat mag dan nog versierd worden en gepresenteerd met een leuk decoratie-idee. En dan pas mag er gegeten worden. Met tevreden gasten en een trotse bakker als resultaat.
Dit boek wil geïnteresseerde taartenmakers op weg helpen. Na wat algemene nuttige tips voor banketbakkers, volgen enkele basisrecepten van droog deeg, biscuitdeeg, gerechten met chocolade en garneertips. Daarna volgen hoofdstukken met taarten voor alle gelegenheden, decoratief deeg en heerlijk snoepgoed. Recepten van Paaskip, gevulde kruidkoek, lavendelkoekjes en veelkleurige cupcakes brengen je onmiddellijk in de juiste bakstemming. Met sterretjes wordt aangegeven of een recept gemakkelijk, gemiddeld of moeilijk is. Maar je moet er wel van uitgaan dat voor deze kooktips enige ervaring noodzakelijk is. De verschillende stappen komen per recept wel aan bod, maar niet alle details krijgen aandacht. Daar moet je uit eigen ervaring putten. Of de hulp van een volwassene inroepen.
Wat vooral leuk is, is het hoofdstuk over het decoratief deeg. Het zijn kleine maar eetbare tafeldecoraties, wat een feesttafel dubbel aantrekkelijk maakt. Ook vind je bij elk recept nog een aangepast knutselidee, zodat dit boek meer is dan een kookboek. Dankzij dit boek wordt elk feest een stukje feestelijker.

 

Mik Ghys
december 2010 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:19 december, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010