· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Insecten en spinnen

 Reeks:

 INsiders

 Auteur:

 Noel Tait

 Aantal blz.

 64

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789025748555

 Uitgever:

 J.H. Gottmer

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 Engels: Sjir Renkens

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 Insects & Spiders

 AVI:

 

 Thema’s:

 insecten, spinnen

 Prijs: €

 14,95

 

 

In de reeks INsiders wordt telkens een bepaald onderwerp in het voetlicht geplaatst. Elk boek is in twee delen verdeeld. In een eerste deel, de INleiding, wordt meer algemene informatie over het onderwerp gegeven. In het tweede deel, INzoomen, wordt dieper ingegaan op bepaalde aspecten van het onderwerp. Elk aspect beslaat een dubbele bladzijde. Een inleidende tekst staat in een grotere letter, een verduidelijkend deel staat in een kleinere letter. Bij de veelvuldige illustraties en foto’s staan korte cursieve tekstjes. Deze teksten zijn duidelijk en in een gemakkelijk verstaanbare taal opgesteld.
Door een vaste structuur in de opbouw van het boek – eenzelfde soort informatie wordt telkens op dezelfde manier op dezelfde plaats op de pagina weergegeven – is de informatie ook snel terug te vinden.
De illustraties zijn digitaal gemaakt wat hen heel gedetailleerd en nauwkeurig maakt. Achteraan geeft men overzichtsinformatie over het onderwerp. Een woordenlijst en register sluiten het boek af.
In dit deel worden insecten en spinnen onder de aandacht gebracht. In de INleiding worden de bouw, levenswijze, voortplanting, verdediging en beweging van insecten en spinnen uitgelegd. In het deel INzoomen worden enkele insecten en spinnen van nabij bekeken.
Mooi en erg verzorgd in beeld gebracht. Beslist de moeite waard!

 

Pol Van Damme
november 2010


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:16 december, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010