· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Ik zie, ik zie ... Een boek vol woorden

 Reeks:

 

 Auteur:

 Dawn Sirett

 Aantal blz.

 48

 Illustrator:

 Rachael Parfitt en Victoria Palastanga

 ISBN:

 9789047514657

 Uitgever:

 Van Holkema & Warendorf

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 Engels: uitgeverij

 Leeftijd:

 + 2

 Originele titel:

 Hide and seek First Words

 AVI:

 

 Thema’s:

 dagelijks leven, woordenschat, tellen

 Prijs: €

 12,99

 

 

Het spelletje 'Ik zie, ik zie wat jij niet ziet' ligt aan de basis van dit bonte kijk- en zoekboek boordevol voorwerpen en woorden.
Alle voorwerpen zijn netjes geordend in 21 thema's: de speelgoedkast, kleding, dieren, kleuren, stippen en strepen, in bad, op de boerderij, schatgraven, kerst, vervoermiddelen, en nog veel meer.
Telkens zie je een grote foto met daarop de vele voorwerpen kris kras door elkaar.
Ernaast zie je geďsoleerde foto's van voorwerpen uit de grote foto met eronder steeds het woord. Aanwijzen, benoemen, zoeken en terugvinden is de boodschap.
Op de grote foto zie je de voorwerpen op een bontgekleurde achtergrond, wat het zoeken bemoeilijkt. Maar de geďsoleerde foto's staan op een witte achtergrond. Deze herken je onmiddellijk.
Bij elk thema hoort ook een rijmpje dat je aanzet tot zoeken en vinden. Deze rijmpjes zijn echter geforceerd en klinken erg flauw: “Ergens verstopt in het geniep zitten drie muizen. Piep, piep, piep!” “Ik zie, ik zie met mijn spiedend oog: een hond en een konijn, en een kat, daar heel hoog!” Enz. ...
Het boek opent met een aantal tips voor de volwassen begeleider. Deze tips zijn niet bijster origineel, maar geven wel een goede aanzet voor de minder creatieve 'mee-lezer en -kijker'.
Achteraan is er nog een dubbele pagina met voorwerpen uit het ganse boek. Terugbladeren en zoeken en vinden!
Tot slot is er nog een woordenlijst met alle voorwerpen die je in dit boek kan terugvinden, alfabetisch gerangschikt, met erbij de betreffende pagina.
Doorheen het ganse boek is er ook nog een klein bijtje dat je op elke pagina kan terugvinden.

Kortom, veel zoek-, ontdek- en benoemwerk, goed voor uren spel- en kijkplezier. Met als onderliggende eigenschap de taalontwikkeling, het tellen en het herkennen van vormen en kleuren.  Weinig origineel, maar wel doordacht en divers.

 

Eric Vanthillo
december 2010


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:16 december, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010