· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Don Kameleon en de geheime tempel

 Reeks:

 Don Kameleon

 Auteur:

 Bavo Dhooge, Nico De Braeckeleer

 Aantal blz.

 155

 Illustrator:

 Steven Dhondt

 ISBN:

 9789059326750

 Uitgever:

 Abimo

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 8

 Originele titel:

 

 AVI:

 9

 Thema’s:

 detective, zoektocht, humor

 Prijs: €

 12,50

 

 

De superspion Don Kameleon wordt samen met zijn handlangers uitgenodigd in het hoofdkwartier van de opperspion. De lijst met alle echte namen van de spionnen is gestolen en nu worden de spionnen ingeschakeld om hem terug te vinden. Tijdens de zoektocht komt er echter nog heel wat anders aan het licht…

Don Kameleon is geen gewone spion, hij kan zich naargelang de situatie aanpassen aan zijn omgeving of zelfs aan een andere persoon. Dat komt hem geregeld goed van pas, hoewel het soms ook wel eens verkeerd loopt. Tijdens dit avontuur moet hij het opnemen tegen een rivaal, want plots lijkt de mooie Esmeralda minder geďnteresseerd in hem dan in de spion O’Niesny. Don Kameleon zet dan ook alles op alles om de dief van de spionnenlijst te kunnen ontmaskeren, maar ontdekt daardoor dat er heel wat meer aan de hand is.
Dit spannende avonturenverhaal bevat ook heel wat humor, waardoor het erg aantrekkelijk is om je onder te dompelen in Dons avonturen. Door te spelen met kleuren en lettertypes oogt de bladspiegel erg aantrekkelijk. De vele kleurrijke illustraties benadrukken de humoristische stijl van het verhaal. Actie en humor voor de liefhebbers van avontuur!

 

Mik Ghys
november 2010 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:14 december, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010