· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Dinosaurussen

 Reeks:

 Navigators

 Auteur:

 David Burnie

 Aantal blz.

 48

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789054616283

 Uitgever:

 Bakermat

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 Engels: Guy brugmans

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 Dinosaurs

 AVI:

 

 Thema’s:

 dinosaurussen

 Prijs: €

 12,95

 

 

In twintig onderwerpen op een dubbele pagina wordt algemene informatie gegeven over de mogelijke levenswijze van dinosaurussen, hun uitzicht, bouw en ondergang. Achteraan zijn een woordenlijst en register opgenomen. Het boek sluit af met verwijzingen naar andere boeken, musea, plaatsen, films en internetsites waar de nieuwsgierige lezer meer informatie kan vinden.

De informatie in dit boek wordt op een verzorgde manier weergegeven. Ze is voorzien van veel fotomateriaal en digitale illustraties. Het geheel oogt fris en nodigt zeker uit om in te kijken en te lezen. Dat er nog steeds andere informatie over deze dieren bekend wordt, is duidelijk te merken aan afbeeldingen van dinosaurussen die een aantal jaren geleden nog heel anders werden voorgesteld.
De teksten zijn duidelijk en gemakkelijk te lezen. Een inleidende tekst staat in een grotere letter. In een kader staat nog meer informatie en bij illustraties en foto’s staan korte begeleidende tekstjes.
In zijbalkjes worden ook internetadressen aangegeven, woorden verklaard en een extra weetje aangehaald.
Dit boek biedt algemene informatie over de levenswijze van dinosaurussen in een moderne en aangenaam ogende uitwerking die jonge lezers zeker zal kunnen boeien.

 

Pol Van Damme
november 2010


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:14 december, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010