· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Avontuur onder water

 Reeks:

 Heksje Lilly

 Auteur:

 Knister

 Aantal blz.

 141

 Illustrator:

 Birgit Rieger

 ISBN:

 9789020683578

 Uitgever:

 Kluitman

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 Duits: Merel Leene

 Leeftijd:

 + 8

 Originele titel:

 Hexe Lilli und das Geheimnis der versunkenen

 Welt

 AVI:

 9

 Thema’s:

 heks, toveren, Atlantis

 Prijs: €

 14,95

 

 

Lilly heeft een geheim toverboek, waardoor ze al veel avonturen heeft beleefd. Nu pas ontdekt ze dat er twee bladzijden aan elkaar gekleefd zijn. Ze probeert allerlei trucjes om de pagina’s los te krijgen, maar het blijkt erg moeilijk te zijn. Tot ze een trucje gebruikt dat haar mama haar leert. Dat lijkt de oplossing en zo kan ze eindelijk die verborgen pagina’s lezen. Ze heeft net van haar moeder over het verdwenen Atlantis gehoord en is razend nieuwsgierig naar die onbekende wereld. Op de geheime bladzijden van haar toverboek leest ze hoe ze in Atlantis kan geraken. Daar komt ze net op tijd om de zeeschildpadden en de mensen te redden van een gemene inktvis.

Lilly is een ondernemend meisje dat haar geheim heel goed kan bewaren. Niemand mag iets weten van haar toverboek en ze slaagt er goed in om het verborgen te houden. Ze is niet snel bang, waardoor ze graag mensen en dieren in nood wil helpen. Ze vertrouwt op haar toverkunst en belandt daardoor telkens weer in een nieuw avontuur. De tekst leest vlot en de illustraties passen mooi bij het verhaal. Ze benadrukken het vrolijke karakter van Lilly. Na het verhaal volgen nog een knutseltip en een tovertruc.
Dit boek is voorzien van een leuk extraatje: een schuiflade met verschillende soorten kralen. Zo kunnen de lezers na de spannende avonturen van Lilly zich bezighouden met het maken van een Atlantis-armband. Dan kunnen ze nog iets langer genieten van de sfeer van het verhaal.

 

Mik Ghys
november 2010 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:15 december, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010