· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Aardappelklokken en auto’s op
 zonne-energie

 Reeks:

 Skoop

 Auteur:

 Elizabeth Raum

 Aantal blz.

 32

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789054839378

 Uitgever:

 Biblion / Delubas

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 Engels: Myrte Gay-Balmaz

 Leeftijd:

 + 9

 Originele titel:

 Potato Clocks and Solar Cars

 AVI:

 

 Thema’s:

 energie

 Prijs: €

 9,95

 

 

We gebruiken overal energie, maar waar komt die vandaan?
In dit boek krijg je een duidelijk overzicht van de soorten energie en waar ze vandaan komen. Fossiele brandstoffen, kernenergie, zonne-energie, windenergie, biomassa-energie, hydro-elektrische energie, getijdenenergie en geothermische energie worden een voor een nader bekeken en toegelicht. Ook het verschil tussen duurzame en niet-duurzame, ofwel hernieuwbare en niet-hernieuwbare energiebronnen komt aan bod. Dankzij de verschillende voorbeelden is alles erg duidelijk. Achteraan in het boek staat nog een overzichtstabel van alle soorten energie, met daarbij of ze duurzaam, schoon, veilig en goedkoop zijn. En daarbij nog enkele opmerkingen. Na een lijst met moeilijke woorden en hun verklaring, volgen nog enkele nuttige boeken en websites (zeer beperkt) en een register om iets snel te kunnen terugvinden.
De tekst is vlot, duidelijk en bondig. Vetgedrukte woorden vind je verklaard in de woordenlijst achteraan. De bijgevoegde foto’s verduidelijken een van de aspecten uit de tekst. In een aparte kader staat telkens een weetje dat aansluit bij die specifieke energiebron.
Dit boek biedt vooral een opsomming van bestaande energievormen, het biedt een eerste kennismaking en gaat niet dieper in op de vele argumenten van voor- of tegenstanders. Wie over een bepaalde energievorm meer wil weten, zal een meer gespecialiseerd werk moeten raadplegen.

 

Mik Ghys
november 2010 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:15 december, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010