· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Otto in de sneeuw

 Reeks:

 

 Auteur:

 Tom Schamp

 Aantal blz.

 16

 Illustrator:

 Tom Schamp

 ISBN:

 9789020991116

 Uitgever:

 Lannoo

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 4

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 vakantie, skireis, bergen, sneeuw, onderweg

 Prijs: €

 12,95

 

 

Na “Otto rijdt heen en weer” en “Otto in de stad” trekt Otto naar skiland. Het is kerstvakantie en het sneeuwt. Otto gaat voor een weekje skiën. Maar daarvoor moet hij eerst lang in de auto zitten. Papa zegt: ‘Hoe langer je slaapt, hoe sneller we er zijn.’ Maar wie wil er slapen als er zo veel te zien valt? Een tunnel door, de bergen in. Otto ziet het hotel en wil er nooit meer weg. Bovendien is er feest in het dorp. Otto gaat op skiles en trekt met het liftje tot boven de boomgrens. Ook op de terugweg wil Otto niet slapen. Volgende keer nemen ze de nachttrein, belooft papa, want daar is een echt bed.

Ook dit is een lusboek, dat in twee richtingen gelezen kan worden. De heen- en terugreis. Een reis doorheen een besneeuwd landschap met de mafste voertuigen die ook over de wegen in de andere Otto-boeken rijden. Schamp maakt allusies op dingen uit de actualiteit. Zo rijdt Otto voorbij verschillende tankstations, met een pijnlijke knipoog naar het tragische olielek in de golf van Mexico, of de hel van shell.
Dit grote kartonboek is een heerlijk vervolg in de Otto-reeks, paginagrote prenten vol leuke details zorgen voor uren kijk-, zoek- en vertelplezier.

 

Inge Umans
november 2010


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:23 november, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010