· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Liever de leugen

 Reeks:

 

 Auteur:

 Jonas Boets

 Aantal blz.

 319

 Illustrator:

 (omslag) Herman Houbrechts

 ISBN:

 9789022325407

 Uitgever:

 Manteau

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 14

 Originele titel:

 

 AVI:

 9

 Thema’s:

 thriller, verliefdheid

 Prijs: €

 15,95

 

 

Een jonge vrouw wordt gegijzeld door een jongeman. Op straat staat de politie. Zij trachten de gijzeling op een vreedzame manier af te handelen. In hun zoektocht naar informatie over de jongeman komen bepaalde zaken aan het licht. De jongeman is geen onbekende bij de politie. Toch lijkt één en ander niet te kloppen. En de tijd dringt …

Deze thriller begint bij de laatste spectaculaire actie van de jongeman. De lezer krijgt net als de politie telkens een stukje informatie meer zodat de puzzel kan samengesteld worden.
De auteur heeft het verhaal erg goed opgebouwd en de plot zit ingenieus in elkaar. Maar de auteur zet de lezer ook regelmatig op het verkeerde been, al kan een aandachtige lezer al ergens halverwege de ware toedracht achterhalen. De ontknoping is al even verrassend.
De personages van de jongeren die bij het verhaal betrokken zijn komen levensecht en herkenbaar over terwijl sommige van de politie-inspecteurs door hun houding en uitspraken aan geloofwaardigheid inboeten.
Het verhaal leest erg vlot en de lezer blijft geboeid tot het einde. Maar dan blijft de lezer wat verdwaasd achter omdat het verhaal enerzijds niet afloopt zoals gedacht maar anderzijds ook door enkele weinig geloofwaardige acties van de politie. De lezer krijgt bijna de indruk dat de auteur de politie hier opzettelijk in hun hemd zet. Dat geeft een wat wrang gevoel.
Maar verder een prima verhaal dat je in één ruk uitleest.


Pol Van Damme
november 2010


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:17 november, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010