· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Droziers erfenis

 Reeks:

 

 Auteur:

 Milan Hofmans

 Aantal blz.

 265

 Illustrator:

 Milan Hofmans

 ISBN:

 9789044814071

 Uitgever:

 Clavis

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 12

 Originele titel:

 

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 mysterie, begaafdheid, detective, alchemie

 Prijs: €

 16,95

 

 

In de stad Mone-Daun wordt een belangrijke edelsteen van een erg machtig man, Dendessi Mirov, op een merkwaardige manier gestolen. Firi Andami die voor het transport verantwoordelijk was, moet de steen zo snel mogelijk terugvinden. Hij doet een beroep op Madhu Mahavir, een erg pientere twaalfjarige jongen. Er gebeuren nog meer mysterieuze dingen in de stad. Madhu zal door analyseren en goed nadenken tot een oplossing moeten komen. De sleutel tot de oplossing ligt ergens in het verleden. Zal Madhu erin slagen het raadsel tijdig op te lossen?

Dit is, na Project M, het tweede verhaal met de jonge detective Madhu. Het verhaal kan volkomen los van het eerste worden gelezen. Madhu is een rustige jongen die door logisch te redeneren en door de juiste elementen aan elkaar te koppelen tot een oplossing komt. Hij heeft wel een speciale gave. Hij voelt lichamelijk aan wanneer er iets belangrijks staat te gebeuren. Hij is bijzonder eerlijk en rechtschapen. Daardoor wint hij het vertrouwen van zowel degene die hem ter hulp riep, als van een belangrijk onderwereldfiguur. Madhu ondervindt dat beide heren eigenlijk niet zoveel van elkaar verschillen. Alle personages worden erg vergroot uitgetekend waardoor het geheel redelijk luchtig blijft.
Tussendoor zit een tweede verhaallijn, die telkens in cursieve letter staat. Zij start in de middeleeuwen bij een alchemist en zal uiteindelijk samenvloeien met de zoektocht van Madhu.
Het verhaal leest heel erg vlot en is geschreven in een makkelijk verstaanbare taal. De lezer zit meteen mee in het verhaal en blijft geboeid tot het einde.
Goed voor enkele uren ontspannen leesplezier.

 

Pol Van Damme
november 2010


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:17 november, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010