· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De vrolijke vier seizoenen
 Kijk- en zoekboek

 Reeks:

 

 Auteur:

 Rotraut Susanne Berner

 Aantal blz.

 64

 Illustrator:

 Rotraut Susanne Berner

 ISBN:

 9789020990515

 Uitgever:

 Lannoo

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 Duits

 Leeftijd:

 + 3

 Originele titel:

 Winter-Wimmelbuch, Frülings-Wimmelbuch,
 Sommer-Wimmelbuch, Herbst-Wimmelbuch

 AVI:

 

 Thema’s:

 seizoenen, leven, kijken, zoeken

 Prijs: €

 22,95

 

 

Rotraut Susanne Berner is geen onbekende in het 'jeugdboekenlandschap'. Zij schreef en tekende reeds tal van (bekroonde) boeken en illustreerde boeken van o.a. Toon Tellegen, Jürg Schubiger en H.M. Enzensberger.
Haar typische tekenstijl sluit goed aan bij de leefwereld van kinderen en hoe zij de wereld zien en zelf afbeelden: naïef, fris en onconventioneel.
Zij maakte bij elk seizoen originele kijk-, zoek- en aanwijsboeken. Alle 4 in groot formaat, met stevige pagina's en zonder woorden: '
Wat een winter', 'Leve de lente', 'Zonnige zomer' en 'Het is herfst'.
Deze zijn nu alle vier gebundeld in een kanjer van een boek, goed voor uren kijk- en zoekplezier voor zowel kinderen als volwassenen, lekker samen of stiekem alleen.

Berner neemt je met veel oog voor details mee op sleeptouw om te ontdekken wat er allemaal gebeurt in de stad op die verschillende tijden doorheen het jaar.
De pagina's sluiten bij elkaar aan en lopen in elkaar over. Moest je het kunnen openvouwen, dan kreeg je een panoramisch beeld van een levendige stad. Maar door het openslaan van de pagina's krijg je nu een tijdsverloop waarin zij tal van verhaaltjes schetst. Je volgt vele figuren en raakt geboeid door wat zij meemaken en hoe zij evolueren. Het zet je zoekgedrag op scherp en boort je fantasie aan. Sommige verhalen staan op zich, andere kruisen elkaar.
Ook leuk om figuren te ontdekken die in eerder boeken van haar aan bod kwamen.
Elk deel begint met een overzicht van een aantal personages die aan bod komen doorheen het verhaal. Dit scherpt je aandacht en spoort je nieuwsgierig aan.

 

Eric Vanthillo
november 2010


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:01 november, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010