· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Vals Spel

 Reeks:

 

 Auteur:

 Mirjam Mous

 Aantal blz.

 221

 Illustrator:

 (omslag)  Shutterstock

 ISBN:

 9789047512400

 Uitgever:

 Van Holkema & Warendorf

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 12

 Originele titel:

 

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 moordonderzoek, avontuur, wraak

 Prijs: €

 17,99

 

 

Fin zit in een Spaanse cel, opgepakt op verdenking van moord. In het begin denkt hij dat zijn vriendin Val wel snel zal komen om te zeggen dat het een vergissing is, maar Val komt niet opdagen. En de politie gelooft hem niet. Alle verdenkingen wijzen naar hem. Fin komt steeds dieper in de problemen. Hoe komt hij hier uit?

Het verhaal verloopt volgens een al meermaals gebruikt concept. Fin, het hoofdpersonage zit in een politiecel en aan de hand van zijn verklaringen wordt het verhaal als het ware teruggespoeld en krijgt de lezer telkens iets meer informatie. In dit geval verloopt die informatie redelijk chronologisch met enkele korte tussenstukjes; als Fin naar de verhoorkamer wordt gebracht of terug naar zijn cel. Naarmate het verhaal vordert, krijgt de lezer een beeld van een te brave, goedgelovige jongen die met zijn ogen open in de val is getrapt die een gewiekst Spaans koppel –Val en Stefano – voor hem heeft gespannen nadat hij voor hen allerlei vuile klusjes heeft opgeknapt. Maar zelf heeft de jonge Fin niets in de gaten, want hij is gevallen voor de mooie Val, die hem moeiteloos om haar vinger windt.
Tegen het einde van het verhaal neemt het verhaal een plotse wending. Die komt wel geloofwaardig over maar lijkt weinig realistisch.
Het verhaal wordt vlot verteld en leest gemakkelijk. De aandacht van de lezer blijft behouden.
Een ontspannend verhaal voor enkele uren leesplezier. Voor hun eigen gemoedsrust kunnen rugzaktrekkers het boek beter thuis laten.

 

Pol Van Damme
oktober 2010


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:30 oktober, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010