· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Kind van de wildernis

 Reeks:

 Levensecht

 Auteur:

 Michael Morpurgo

 Aantal blz.

 195

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789044811759

 Uitgever:

 Clavis

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 Engels: Frieda Dalemans

 Leeftijd:

 + 11

 Originele titel:

 Running Wild

 AVI:

 9

 Thema’s:

 tsunami, jungle, overleven, natuurbehoud

 Prijs: €

 13,95

 

 

En plots verandert alles: de negenjarige Will is met zijn mama tijdens de kerstvakantie op reis in Indonesië. Hij heeft net zijn vader verloren die in Irak als soldaat is gesneuveld. Op 2e kerstdag zijn Will en mama op het strand: Will maakt een ritje op de olifant Oona terwijl zijn mama in zee gaat zwemmen. Maar dan overspoelt een allesverwoestende tsunami de kust. Oona, de olifant, zet het op een lopen met Will op haar rug, verder weg van de zee en dieper het woud in...

Dit verhaal sleept je helemaal mee de jungle in. Je bent als het ware Will: zijn angst, zijn wil om te overleven, het verlangen naar zijn mama, zijn hoop om zijn mama terug te zien, zijn vriendschap met de dieren, zijn instincten, zijn groeiend respect voor Oona en de andere dieren, en de jungle zelf, zijn volharding... Het zorgt er allemaal voor om Will te laten overleven in de wildernis.
Michael Morpurgo is een echte meesterverteller die je van het begin tot het einde meeneemt op een bijzonder avontuurlijke reis door de jungle. Zijn levensechte en natuurgetrouwe beschrijvingen zorgen ervoor dat je als lezer helemaal mee in het woud en in het verhaal zit.
Prachtig geschreven, ontroerend mooi boek, met veel respect voor de omgeving, de natuur, de dieren, de ecologische problemen. Nergens krijg je het gevoel dat het vergezocht is of niet klopt of dat de auteur onderliggende boodschappen te veel er bovenop wilt leggen, integendeel. Morpurgo schrijft erg realistisch, waarheidsgetrouw en levensecht.
Een bijzonder origineel verhaal, warm geschreven, dat je in één adem uitleest en dat blijft nazinderen en je hoopvol stemt...
Lezen dus!

 

Hilde Umans
oktober 2010


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:30 oktober, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010