· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Spooktocht in het donker

 Reeks:

 

 Auteur:

 Hans Kuyper

 Aantal blz.

 82

 Illustrator:

 Mark Janssen

 ISBN:

 9789025856168

 Uitgever:

 Leopold

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 8

 Originele titel:

 

 AVI:

 7

 Thema’s:

 schoolkamp, nachttocht, vriendschap

 Prijs: €

 12,50

 

 

De klas van Merel en Melle gaat op schoolkamp op Terschelling. In de klas zit ook de stille Jessica. Als de klas op een avond op spooktocht gaat, is Jessica plots verdwenen. Merel en Melle hebben wel een enge man opgemerkt eerder die dag. Ze zijn hem zelfs stiekem gevolgd. Samen gaan ze in het donker op zoek. Maar waar moeten ze beginnen? En wat als die enge man hen opmerkt? En wat heeft die man met Jessica gedaan?

Dit verhaal komt heel herkenbaar over bij de beoogde leesgroep. De klasgroep doet leuke en ontspannende dingen tijdens het schoolkamp en uiteraard is er ook een spannende tocht in het donker. De kinderen vinden alles spannend en fantaseren er zelf nog een hele reeks spannende dingen bij. Ze zijn wel bang, maar net dat vinden ze spannend.
Merel en Melle zijn nogal haantjes de voorsten en doen dan ook dingen die anderen niet durven. Lezers zullen zich graag met hen identificeren, net omdat zij mogelijk meer durven dan zij.
Het hele verhaal draait rond Melle en Merel en hun reacties tegenover anderen en hun fantasievolle gedachten. Toch nemen ze het ook op voor de teruggetrokken en stille Jessica en worden bevriend met elkaar.
Het slot is misschien iets te spectaculair, maar dat zal de beoogde leesgroep een zorg wezen.
Een leuk en spannend verhaal dat jonge lezers zeker zal kunnen boeien.

 

Pol Van Damme
juni 2010


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:26 september, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010