· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Junior Encyclopedie van de Bijbel

 Reeks:

 

 Auteur:

 Peter Atkinson

 Aantal blz.

 127

 Illustrator:

 Diverse fotografen en illustratoren

 ISBN:

 9789026617133

 Uitgever:

 Callenbach

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 Engels: drs. H.A. Hof-Hoogland

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 The Lion Encyclopedia of The Bible

 AVI:

 

 Thema’s:

 Bijbel, geloof

 Prijs: €

 18,95

 

 

Na een verduidelijking wat de Bijbel is en hoe hij ontstaan is en geëvolueerd, komen een hele reeks verschillende boeken en teksten uit de Bijbel aan bod waarover uitleg wordt gegeven en dit vanaf het verhaal van de Schepping tot de brieven van de apostelen. Ondertussen worden ook een aantal historische omstandigheden die belangrijk zijn voor de Bijbel verduidelijkt. In de laatste hoofdstukken wordt de geboorte, de leer, de dood en de opstanding van Jezus vergeleken bij de verschillende evangelisten. Het boek sluit af met een tijdlijn en een register.

Dit erg verzorgd uitgegeven boek bevat een enorme hoeveelheid informatie over boeken en teksten uit het Oude en het Nieuwe Testament. In gemakkelijk leesbare teksten wordt een gegeven verduidelijkt en geduid. Er worden telkens verwijzingen gegeven naar bepaalde verzen uit de Bijbel en er worden verbanden gelegd tussen verschillende boeken en teksten.
Elke dubbele pagina behandelt een ander deeltje van de Bijbel. Bij de teksten staan foto’s, illustraties of afbeeldingen van schilderijen of beeldhouwwerken die met het onderwerp verwant zijn. Vaak wordt er ook een verband gelegd met het christelijke geloof vandaag.
Historische feiten en gelovige interpretaties willen de lezer/opzoeker duidelijk maken waarom er ‘wat’ ‘wanneer’ gebeurde.
Een waardevol informatief boek dat op een bevattelijke manier de Bijbel wil verduidelijken.
Beslist bruikbaar in het onderwijs en voor iedere geďnteresseerde gelovige of anders-gelovige die meer inzicht wil krijgen in de schriften van de Bijbel.

 

Pol Van Damme
juni 2010


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:26 september, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010