· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Emoties

 Reeks:

 

 Auteur:

 Jan Paul Schutten (voorwoord)

 Aantal blz.

 32

 Illustrator:

 Estella Snellen (foto's)

 ISBN:

 9789049923990

 Uitgever:

 Pimento

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 3

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 emoties, foto's, kinderen

 Prijs: €

 14,95

 

 

Van fotografe Estella Snellen verschenen reeds 2 fraaie (eerste woordjes-)fotoboeken bij Pimento: 'In Holland staat een huis' en 'Wat de pot schaft'.

Deze keer concentreert zij zich op de vele emoties die je van gezichten kan aflezen.
De vele eigentijdse en kleurrijke foto's van kindergezichten met tal van uitdrukkingen zijn herkenbaar en aantrekkelijk.
Soms zijn zij onmiddellijk herkenbaar maar soms zijn zij ook voor verschillende interpretaties vatbaar. Dit levert boeiende kijk- en gespreksmomenten op voor zowel kinderen als hun volwassen begeleiders.
De stoere blonde jongen met de pleister op zijn wang die erg verveeld voor zich uitkijkt, het blonde meisje dat belaagd wordt door een bij, het kralensnoermeisje met de krokodillentranen, het boze feeënmeisje (mét kroon), de bink met de veel te grote hond, en nog veel meer ...: stuk voor stuk beelden die indruk maken en tal van verhalen op gang brengen.

Het geheel is mooi vormgegeven. De meeste foto's beslaan een volledige pagina, maar soms worden ook 2 foto's gecombineerd op 1 pagina.
Tussen de foto's door verschijnt af en toe een witte pagina met woorden erop in verschillende lettertypes. Woorden die emoties beschrijven. Deze pagina's zijn door de sprekende foto's overbodig. Maar tegelijkertijd verbreden zij wel de vocabulaire wereld van de emoties.

Jan Paul Schutten omschrijft het opzet van dit boek in een verhelderend voorwoord. Dit geeft aan de volwassenen een kader waarbinnen zij kunnen omgaan met emoties en kinderen.

 

Eric Vanthillo
juni 2010


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:22 juni, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010