· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Poedelnaakt

 Reeks:

 

 Auteur:

 Guy Didelez

 Aantal blz.

 165

 Illustrator:

 Jan Bosschaert

 ISBN:

 9789059325975

 Uitgever:

 Abimo

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 11

 Originele titel:

 

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 avontuur, achtervolging, verliefdheid

 Prijs: €

 13,50

 

 

Alien is verhuisd naar Sint-Martens-Latem, amper 15 kilometer van Sander vandaan. Sander vindt het heerlijk dat zijn vriendinnetje zo dichtbij woont. Alien krijgt een baantje als honden-uitlaatster van een stokoude buurvrouw. Voor Sander de ideale gelegenheid om veel bij zijn liefje te zijn. Maar dat is zonder twee ongure figuren gerekend die het hondje willen ontvoeren. Sander en Alien belanden in een benarde situatie. Hoe kunnen ze hieruit ontsnappen?

Dit is het derde verhaal van Alien en Sander na ‘Alien’ en ‘Frituur Paradiso’. De verliefdheidvlindertjes fladderen als waanzinnig en de acties volgen elkaar in een razend tempo op. Geen kommer en kwel of diepgravende literatuur.
De geijkte clichés over erg rijke mensen worden zo overdreven in de verf gezet, dat ze als karikatuur overkomen. De bandieten zijn dan natuurlijk eveneens doorslecht en niet erg slim. Ze weten van geen ophouden en onze verliefde helden hollen van de ene onheilsplek naar de andere. Gewoon lekker veel actie en een grote dosis opspelende hormonen. Goed voor veel ongedwongen leesplezier!

 

Pol Van Damme
mei 2010


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:02 juni, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010