· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Ruimte

 Reeks:

 INsiders

 Auteur:

 Alan Dyer

 Aantal blz.

 64

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789025747480

 Uitgever:

 J.H. Gottmer

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 Engels: Tjalling Bos

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 Space

 AVI:

 

 Thema’s:

 de ruimte, zonnestelsel, planeten

 Prijs: €

 14,95

 

 

In de reeks INsiders wordt telkens een bepaald onderwerp in het voetlicht geplaatst. Elk boek is in twee delen verdeeld. In een eerste deel, de INleiding, wordt meer algemene informatie over het onderwerp gegeven. In het tweede deel, INzoomen, wordt dieper ingegaan op bepaalde aspecten over het onderwerp. Elk aspect beslaat een dubbele bladzijde. Een inleidende tekst staat in een grotere letter, een verduidelijkend deel staat in een kleinere letter. Bij de veelvuldige illustraties en foto’s staan korte cursieve tekstjes. Deze teksten zijn duidelijk en in een gemakkelijk verstaanbare taal opgesteld.
Door een vaste structuur in de opbouw van het boek – eenzelfde soort informatie wordt telkens op dezelfde manier op dezelfde plaats op de pagina weergegeven – is de informatie ook snel terug te vinden.
De illustraties zijn digitaal gemaakt wat hen heel gedetailleerd en nauwkeurig maakt. Sommige illustraties zijn gedeeltelijk doorzichtig zodat normaal niet zichtbare delen binnen het getekende voorwerp toch zichtbaar worden en het geheel nog duidelijker maken. Achteraan geeft men overzichtsinformatie over het onderwerp. Een woordenlijst en register sluiten het boek af.
In dit deel van ‘INsiders’ komt de ruimte aan bod. In het ‘inleidend deel’ wordt de ruimte algemeen bekeken; het ontstaan van het heelal, onze plaats daarin en de verkenning van de ruimte. In het ‘INzoomend deel’ wordt informatie over de afzonderlijke planeten gegeven en worden ook sterren en sterrenstelsels belicht.
Dit is niet echt een vernieuwende uitgave over de ruimte, maar ze bevat wel heel recente informatie en ze geeft een heel goede ‘inkijk’ in ons mysterieuze heelal.
Heel bruikbaar bij een schoolopdracht.

 

Pol Van Damme
mei 2010


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:10 mei, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010