· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Verkozen

 Reeks:

 Het huis van de nacht

 Auteur:

 P.C. Cast, Kristin Cast

 Aantal blz.

 316

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789089681201

 Uitgever:

 Mynx

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 Engels: Henny van Gulik, Ingrid Tóth

 Leeftijd:

 + 14

 Originele titel:

 Marked

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 vampiers, school, vriendschap,

 Prijs: €

 18,95

 

 

Wanneer Zoey uitverkoren wordt om vampier te worden, verandert haar hele leven. Tot dan toe leek ze een gewone tiener, die niet hield van haar stiefvader en het erg moeilijk had thuis. Ook met haar vriendje had ze problemen omdat hij te veel dronk. Door uitverkoren te worden moet ze dat alles achter zich laten en naar de speciale school voor vampiers gaan. Daar voelt ze zich verrassend genoeg heel snel thuis, dankzij haar leuke kamergenote en haar vrienden. Toch gebeurt er ook heel wat dat haar voor raadsels plaatst. Waarom heeft zij al een ingekleurde tekening op haar voorhoofd? Hoe komt het dat zij de 5 elementen die worden aangeroepen zo goed kan voelen? Waar komt de vijandige houding van Aphrodite vandaan? En waarom voelt Erik zich zo tot haar aangetrokken?

Dit vampierenverhaal komt heel realistisch over, vooral omdat de uitverkorenen gewoon naar school moeten. Toch zijn de lessen veel interessanter, boeit alles meer en heerst er een goeie en leergierige sfeer. Door uitverkoren te worden komen Zoey’s talenten veel beter aan bod dan in haar gewone leven. Dat er uiteraard enkele onverklaarbare elementen opduiken maakt het geheel net spannend en intrigerend. De leefwereld van de vampiers wordt geloofwaardig beschreven, je kan je vlot inleven in hun gewoontes. Hun gedrag verschilt immers niet zo hard van het gedrag van gewone tieners, ook hun gevoelens blijven hetzelfde. Vriendschap, verliefdheid maar ook jaloezie en machtswellust zijn belangrijk in deze omgeving.
Dit is een spannend en sterk verhaal, een mooie start van het leven van Zoey bij de vampiers. Het doet je verlangend uitkijken naar het volgende deel, en de bijhorende intriges. Een aanrader in het vampierengenre.

 

Mik Ghys
februari 2010 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:27 februari, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010