· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Opstand van de engelen

 Reeks:

 Gemma Doyle trilogie

 Auteur:

 Libba Bray

 Aantal blz.

 524

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789048802524

 Uitgever:

 Moon

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 Engels: Sandra van de Ven

 Leeftijd:

 + 15

 Originele titel:

 Rebel Angels

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 19e eeuw, kostschool, magie

 Prijs: €

 17,95

 

 

Dit verhaal is het vervolg op ‘Een verschrikkelijke schoonheid’, waarin Gemma na de dood van haar moeder in India, naar Engeland terugkeert en naar de elitaire kostschool Spence gaat. Ze ontdekt daar dat ze speciale magische gaven heeft en bezoekt samen met haar vriendinnen een magische wereld.
In dit tweede deel wordt steeds meer duidelijk dat er een zware taak wacht voor Gemma. Zij is extra begaafd en moet op zoek gaan naar de bron in het magische rijk. Dit om te voorkomen dat het kwaad een doorgang krijgt naar het dagelijkse leven. Terwijl Gemma voor al die mysterieuze taken staat, raakt ze in haar dagelijks leven verliefd. Dat bezorgt haar de nodige problemen, want wie wil er nu een vrouw die over magische gaven beschikt? En dan is er nog die rare nieuwe leerkracht…

In dit tweede deel gebeurt er al snel heel wat zodat je aandacht onmiddellijk wordt meegesleept. Zowel Gemma’s belevenissen op school en tijdens de kerstvakantie in Londen, als de avonturen die Gemma en haar vriendinnen beleven in de magische wereld houden je aandacht gevangen. De historische elementen vermengen zich naadloos met de fantasievolle wereld waarin zoveel meer kan. Oude mysteries raken opgelost, nieuwe mysteries verschijnen, vriendschap wordt geregeld zwaar op de proef gesteld. De verschillende karakters worden knap uitgewerkt en zorgen toch nog geregeld voor verrassingen. Deze indrukwekkende en boeiende trilogie heeft nog een deel nodig om alles af te ronden. Als gefascineerde lezer kan je alleen maar erg benieuwd afwachten.

 

Mik Ghys
februari 2010


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:27 februari, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010