· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Boy 7

 Reeks:

 

 Auteur:

 Mirjam Mous

 Aantal blz.

 287

 Illustrator:

 (omslag) Teo van Gerwen Design

 ISBN:

 9789047505945

 Uitgever:

 Van Holkema & Warendorf

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 12

 Originele titel:

 

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 geheugenverlies, crimineel experiment,

 spanning

 Prijs: €

 16,95

 

 

Een jongen komt bij op een snikhete, kale grasvlakte. En hij weet niets meer. Hoe hij daar gekomen is, waar hij vandaan kwam, zelfs zijn naam niet. Hij vindt zijn rugzak met daarin een GSM. Opgelucht wil hij bellen, maar er staat een bericht op de GSM. ‘Bel in geen geval de politie!’ En het is zijn eigen stem die hij hoort!
Met andere dingen die hij in de rugzak vindt, gaat hij op zoek naar zijn verleden. Samen met Lara, die hem opgepikt heeft. Maar zelfs haar kan hij niet helemaal vertrouwen. Wie is Boy 7?

Het zal je maar gebeuren. Op een totaal onbekende plek wakker worden en niet meer weten wie je bent of waar je bent of hoe je daar gekomen bent. Toch weet Boy 7 nog wel andere gewone dingen, onder andere wie Sneeuwwitje is of zo. Hoe komt het dan dat hij al de rest niet meer weet? Hij gaat op zoek naar zijn verleden, samen met Lara. Dat meisje heeft hem opgepikt in die dorre vlakte. Maar Boy 7 ontdekt ook dat hij niemand kan vertrouwen, zelfs Lara niet.
Dit verhaal leest heel vlot en de gebeurtenissen zijn realistisch en geloofwaardig beschreven. Het verhaal wordt niet in een chronologische – maar wel logische – volgorde verteld. Het plan dat Boy 7 met stukjes en beetjes bij elkaar puzzelt leest als een thriller. Het verhaal kan zeker ook minder graag lezende jongeren aanspreken. Ze mogen zich niet laten afschrikken door de dikte van het boek. Vanaf de eerste regel is de lezer geprikkeld en wil hij, net als Boy 7, de waarheid achterhalen.
Onderhoudende en ontspannen lectuur die de lezer toch aan het denken kan zetten over bepaalde experimenten of hedendaagse technologie die op een niet correcte manier wordt gebruikt.

 

Pol Van Damme
februari 2010


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:24 februari, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010