· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Pippi Langkous, alle verhalen en de
 leukste liedjes (met cd)

 Reeks:

 

 Auteur:

 Astrid Lindgren

 Aantal blz.

 231

 Illustrator:

 Carl Hollander

 ISBN:

 9789021666419

 Uitgever:

 Ploegsma

 uitgavejaar

 2009 (21e druk)

 Vertaler uit…:

 Zweeds: Liesbeth Zuiderveen Borgesius-
 Wildschut en Saskia Ferwerda

 Leeftijd:

 + 8

 Originele titel:

 Pippi Langstrump

 AVI:

 9

 Thema’s:

 fantasie, avontuur, vriendschap

 Prijs: €

 19,95

 

 

Dit is een bundeling van 3 verhalen die al eerder als afzonderlijke boeken zijn verschenen, namelijk

-        Pippi Langkous

-        Pippi Langkous gaat aan boord

-        Pippi Langkous in Taka-Tukaland

In het 1e deel maken we kennis met de roodharige Pippi Langkous die in Villa Kakelbont komt wonen en vriendschap sluit met haar buren, Tommy en Annika. Er gaat geen dag voorbij zonder een avontuur of een grappig voorval met Pippi. Tommy en Annika zijn ook heel blij met zo’n knotsgekke vriendin die altijd de gekste dingen verzint om samen te doen en samen met Pippi valt er altijd wel iets te beleven. In het 2e deel komt haar vader, die scheepskapitein is, bij Pippi op bezoek. En in het 3e deel krijgt Pippi een brief van haar vader die nu koning is van Taka-Tukaland met de vraag om hem te komen bezoeken. Gelukkig mogen Tommy en Annika ook mee, weer een hoop avonturen tegemoet!

Erg leuk dat de 3 verhalen gebundeld zijn en in combinatie met de cd vol liedjes gekend uit de televisieserie, geeft dit veel lees,- kijk- en luisterplezier. Jammer dat de teksten van de verschillende liedjes nergens in het boek vermeld worden zodat de kinderen kunnen meezingen of tenminste weten welke liedjes het zijn.
Hier en daar mist de tekst van de verhalen de vaart en speelsheid die je gewend bent van Pippi Langkous maar dat kan misschien aan de vertaling liggen. De kleurrijke illustraties ogen hier en daar wat ouderwets. Maar dat doet geen afbreuk aan de geweldig originele verhalen vol humor en guitenstreken. De auteur is een meesterverteller die ervoor zorgt dat de bruisende verhalen vol fantasie, speelse knipoogjes, spitsvondig en gevoelig, grappig en ontroerend, kortom blijvende klassiekers zijn.

 

Hilde Umans
december 2009


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:24 januari, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010