· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Dieren van heel dichtbij

 Reeks:

 

 Auteur:

 Igor Siwanowicz

 Aantal blz.

 64

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789089270436

 Uitgever:

 National Geographic Junior

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 Engels: Ester Kerkhof

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 Animals Up Close

 AVI:

 

 Thema’s:

 dieren

 Prijs: €

 9,95

 

 

Dit boek biedt een verzameling van kleine beestjes die je over de hele wereld kan terugvinden. Sinds zijn jeugd is de fotograaf en maker van dit boek gefascineerd door kleine dieren. Hij probeert dat mini-leven zo mooi mogelijk in beeld te brengen door foto’s te maken waarbij hij soms op zijn handen en knieën in de modder zit. Door hun leven even in beeld te brengen hoopt hij de lezers te tonen hoe boeiend hun wereld is en waarom het belangrijk is dat deze dieren beschermd worden.
Zijn keuze is heel verscheiden: van schorpioenen tot vleermuizen, van wandelende takken tot oorkwallen, van bidsprinkhanen tot goudkopleeuwaapjes. Elke dubbele bladzijde brengt een dier in beeld. De foto beslaat twee bladzijden en wordt aangevuld met allemaal weetjes over deze diersoort. Dat kan gaan over hun lichaamsbouw, hun eetgewoonten, hun paargedrag of nog andere bijzonderheden. In drie stempels worden de feiten toegelicht: de naam, levensverwachting en afmetingen, de plaats waar ze terug te vinden zijn en hun huidige status: zijn ze bedreigd, of nog net niet.
Het geheel komt zeer fascinerend over, met alle lof voor de knappe foto’s. De bijhorende tekst is duidelijk, interessant en helemaal niet opdringerig. Daardoor vormen tekst en foto een mooi geheel en spreekt het boek erg aan.
Een prima snuffelboek voor dierenliefhebbers, vol interessante wetenswaardigheden en indrukwekkende foto’s. Als je daarna nog meer wil zien, kan je terecht op www.natgeojunior.nl.

 

Mik Ghys
januari 2010


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:24 januari, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010