· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Niemands bruid

 Reeks:

 

 Auteur:

 Meg Rosoff

 Aantal blz.

 223

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789048802135

 Uitgever:

 Moon

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 Engels: Jenny de Jonge

 Leeftijd:

 + 12

 Originele titel:

 The Bride’s Farewell

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 19e eeuw, liefde, vriendschap, overleven

 Prijs: €

 16,95

 

 

Engeland, 19e eeuw. Op de ochtend dat ze zou trouwen ontvlucht Pell Ridley haar huis op haar paard Jack en met haar stiefbroertje Bean. Ze rijdt naar Salisbury in de hoop werk te vinden op de grote paardenmarkt. Ze is al van jongsafaan met paarden vertrouwd en begrijpt hen beter dan mensen. Maar in Salisbury raakt ze eerst haar paard en dan Bean kwijt. Tijdens haar zoektocht leert ze overleven op het ruige  platteland en ontmoet ze een zigeunerfamilie en de hondenman die haar leven ingrijpend zullen veranderen.

Prachtig en ontroerend geschreven verhaal dat zich afspeelt in de 19e eeuw in Engeland. De auteur slaagt er in om de leefwereld van Pell haarscherp te beschrijven zodat je als lezer een perfect beeld krijgt van de samenleving in die tijd. De gevoelens van Pell (verdriet, vriendschap, ontgoocheling, verliefdheid, onmacht,..) en hoe ze probeert er het beste van te maken in haar overlevings- en zoektocht worden prachtig en realistisch beschreven.
Gevoelig geschreven verhaal in een mooie vertelstijl dat je niet onberoerd laat. Het thema blijft actueel: de zoektocht naar jezelf, voor jezelf leren opkomen, de kracht van vriendschap, de ontdekking van verliefdheid en liefde, de warmte van een gezin (of het ontbreken ervan).
Een aanrader!

 

Hilde Umans
december 2009


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:17 januari, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010