· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Ik wil een naam van chocola
 Querido's Poëziespektakel 2

 Reeks:

 

 Auteur:

 divers (gebundeld door Ted van Lieshout)

 Aantal blz.

 95

 Illustrator:

 divers

 ISBN:

 9789045109817

 Uitgever:

 Querido

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 poëzie, bundel, voeding, leven

 Prijs: €

 14,95

 

 

Na 'Kwam dat zien! Kwam dat zien!' stelt van Lieshout hier een nieuw Querido's poëziespektakel samen. Deze keer over eten en andere belangrijke zaken in het leven.
Maar liefst 71 hedendaagse dichters uit Nederland en Vlaanderen leverden een bijdrage, waarvan de meesten niet eerder gepubliceerd werden. Bas Rompa, Stijn Vranken, Koos Meinderts, André Sollie, Edward van de Vendel, Jef Aerts, Wim Hofman, en nog veel meer. Zelfs de 13-jarige Deniz Tepebasi levert enkele niet onaardige gedichten af.
Het siert van Lieshout dat hij iedereen zijn kansen geeft: jong en oud, gerenommeerd en nieuw talent, gekend en minder gekend.
Voor de illustraties past hij hetzelfde procedé toe: meer dan 25 gekende en minder gekende illustratoren verluchten, versieren, illustreren, voegen toe en contrasteren: Jan Jutte, Ted van Lieshout zelf, Philip Hopman, Klaas Verplancke, en nog vele anderen.
De aard en de stijl van de vele gedichten is even verscheiden als het aantal dichters zelf.
Tussendoor lees je, als een soort intermezzo's, een interview met de jongste dichter en de jongste tekenaar, schrijvers die vertellen wat voor hen een gedicht is of hoe zij een gedicht schrijven en wat zij hun gasten te eten geven bij een bezoek.
Tot slot zie je alle schrijvers op een rijtje met leuke en verrassende vragen.
Een op het eerste zicht overladen bundeling, maar voor wie weet te degusteren en mondjesmaat tot zich te nemen, valt er hier heel wat te ontdekken en te smaken

 

Eric Vanthillo
december 2009 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:16 januari, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010