· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Het Periodiek systeem – elementen met
 stijl

 Reeks:

 

 Auteur:

 Adrian Dingle

 Aantal blz.

 128

 Illustrator:

 Simon Basher

 ISBN:

 9789054838227

 Uitgever:

 Biblion Uitgeverij

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 Engels: Margreeth Kooiman

 Leeftijd:

 + 12

 Originele titel:

 The Periodic Table

 AVI:

 

 Thema’s:

 wetenschap, chemie, periodiek systeem

 Prijs: €

 11,50

 

 

Na een inleiding over de grondlegger van het periodiek systeem, krijgt elk element de kans om zichzelf voor te stellen en te verklaren waarvoor het wordt gebruikt. Ook de fysische eigenschappen van elk element worden gegeven en wanneer het ontdekt is. De illustrator heeft er telkens een pittige illustratie bijgevoegd, waarmee hij kunst met wetenschap mengt.
Achteraan staat nog een register en een woordenlijst. En een poster(tje) met een overzicht van het periodiek systeem is achteraan ingekleefd.

De elf verschillende groepen van stoffen staan telkens bij elkaar waardoor het voor de lezer duidelijk wordt wat voor stof elk element is. De lezer komt van elk element te weten waarvoor het wordt gebruikt of waarin het allemaal voorkomt, wat voor echt geïnteresseerden mogelijk nuttig kan zijn.
Anderzijds zullen geïnteresseerden meer aan uitgebreidere informatie hebben en zullen niet geïnteresseerden dit boekje aan de kant laten liggen. Vraag is dan wie er op dit boekje zit te wachten, waarin de illustraties evenveel plaats krijgen als de uitleg.
Voer voor liefhebbers.

 

Pol Van Damme
januari 2010


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:16 januari, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010