· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Het diepste gat

 Reeks:

 Keepvogel

 Auteur:

 Wouter van Reek

 Aantal blz.

 32

 Illustrator:

 Wouter van Reek

 ISBN:

 9789025855093

 Uitgever:

 Leopold

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 5

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 graven, ontdekken, vriendschap

 Prijs: €

 11,95

 

 

Keepvogel wil iets ontdekken dat nog nooit iemand gevonden heeft. Dus moet hij graven. Maar met een normale schop gaat het veel te traag. Hij ontwerpt een ingenieuze graafmachine en graaft zich een lange weg doorheen de aarde. Ondertussen merkt hij niet wat zijn hond, Tungsten, allemaal ontdekt.
Tot hij aan de andere kant van de wereld weer boven aarde komt...

Dit speelse prentenboek over Keepvogel en zijn hond Tungsten, gebaseerd op de gelijknamige tekenfilmserie voor Villa Achterwerk op de VPRO, is ondertussen het vijfde op rij, en nog steeds weet van Reek zijn lezer/kijker te verrassen.
De toon is licht absurdistisch en gezellig warm.
De heldere tekst en de fantasierijke prenten vullen elkaar perfect aan. De tekst vertelt het verhaal met eenvoudige, makkelijk te lezen zinnen, terwijl je op de prenten zoveel meer ziet. Er valt telkens heel wat te ontdekken.
Des te meer door de vele rode stempel-achtige figuren op de prenten als Egyptische hiërogliefen die de gedachten van Keepvogel of Tungsten in beeld brengen.
Tevens wordt hier ook gespeeld met de richting waarin je het boek moet lezen/bekijken. Je draait mee met Keepvogels graafrichting en ervaart zo fysiek dat oriëntatie onder de grond niet zo eenvoudig is en dat boven en onder niet zo makkelijk te vinden zijn...

 

Eric Vanthillo
december 2009


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:11 januari, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010