· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De geestenjager – Het geheim

 Reeks:

 De Geestenjager

 Auteur:

 Joseph Delaney

 Aantal blz.

 411

 Illustrator:

 David Wyatt

 ISBN:

 9789026124228

 Uitgever:

 De Fontein

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 Engels: Bies van Ede

 Leeftijd:

 + 12

 Originele titel:

 The Spook’s Secret

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 magiërs, heksen, griezelen, avontuur

 Prijs: €

 16,95

 

 

Voor de winter verhuist de geestenjager naar een huis in een diepe donkere kloof. Tom vindt het een naargeestige omgeving en hij heeft zijn vriendinnetje moeten achterlaten bij een erg nors boerenkoppel. In het huis blijkt de geestenjager een geheim te verbergen. Om het allemaal nog erger te maken overlijdt Toms vader en dwaalt er een kwaadaardige magiër rond die Tom geestelijk martelt en hem tot een onmogelijke keuze dwingt. Hoe kan hij hier aan ontsnappen?

Dit is het derde verhaal over de Geestenjager en zijn leerling Tom. Ondertussen is de enthousiaste lezer al vertrouwd met de zwijgzame geestenjager die Tom met onplezierige verrassingen en vreemde opdrachten blijft overstelpen. Arme Tom krijgt het telkens zwaar te verduren. Maar net als in de vorige verhalen weet Tom prima zijn mannetje te staan. Hoewel hij telkens heel erg aan zijn eigen kunnen twijfelt. En dat maakt hem net zo sympathiek bij de lezer. Waarschijnlijk is hij zelfs bijzonder goed in magie en de bestrijding van kwade geesten, maar hij blijft heel erg bescheiden en vindt van zichzelf dat hij nog veel te leren heeft en nog dikwijls verkeerd reageert. Hij is echter ook hondstrouw aan zijn veeleisende leraar en gaat voor hem door het vuur. Heel menselijke gevoelens als verdriet, liefde, angst en moed geven het verhaal een meerwaarde. Dat Tom bij zijn leraar en meester ook een zwakke plek ontdekt, maakt ook de figuur van de anders zo ondoorgrondelijke Geestenjager heel menselijk.
Net als in het vorige verhaal weet de auteur de lezer te boeien door een sinistere, duistere sfeer te scheppen in een onherbergzame omgeving. De lezer kan weer eens heerlijk rillen bij de akelige gebeurtenissen. En toch komen al deze bovennatuurlijke gebeurtenissen heel realistisch en geloofwaardig over.
Een verhaal waar griezelliefhebbers zullen van smullen!

 

Pol Van Damme
december 2009


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:11 januari, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010