· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Buurvrouw Mopperkont en haar hondje
 Kakkie

 Reeks:

 

 Auteur:

 Carry Slee

 Aantal blz.

 103

 Illustrator:

 Noëlle Smit

 ISBN:

 9789049923884

 Uitgever:

 Carry Slee, FMB uitgevers

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 5

 Originele titel:

 

 AVI:

 6

 Thema’s:

 honden, vriendschap, buren, deugnieterij

 Prijs: €

 13,95

 

 

Ollie is een jonge pup die van zijn nest op de boerderij verhuist naar een dorp en er bij Bram terechtkomt, een grote hond die Ollie liefdevol onder zijn hoede neemt. Bij de buurvrouw woont een hele sjieke hond. Die mag heel weinig en Bram en Ollie vinden hem maar niks. Soms hebben ze zelfs medelijden met hem. Ondertussen vermaken ze zich met allerlei ‘kattenkwaad’ en beleven allerlei avonturen in het park.

Dit is duidelijk een voorleesboek voor jonge kinderen waarin enkele honden de hoofdrol spelen. Zij kunnen met elkaar spreken en ze verstaan ook wat mensen zeggen. Daarnaast denken ze ook zoals mensen, waarbij Bram de wijze oudere hond is en Ollie de onwetende pup die nog veel moet leren.
De titel dekt echter niet volledig de landing, want de verhaaltjes gaan meestal over Ollie en Bram. De buurvrouw en haar hond komen slechts in een zestal verhaaltjes voor.
De verhaaltjes zijn leuk en grappig en zullen wel herkenbaar overkomen maar ze zijn niet echt origineel. Door het kleine formaat, de ruime bladspiegel en het grote lettertype lezen de verhaaltjes heel vlot. De situaties en het woordgebruik zijn wel echt Nederlands. De kleurrijke illustraties verluchtigen het geheel.

 

Pol Van Damme
december 2009


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:11 januari, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010