· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Striptekenen met Zusje

 Reeks:

 

 Auteur:

 Gerrit de Jager

 Aantal blz.

 220

 Illustrator:

 Gerrit de Jager

 ISBN:

 9789046805923

 Uitgever:

 Nieuw Amsterdam

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 6

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 tekenen

 Prijs: €

 12,50

 

 

Zusje en Poesie zitten samen in de poezenmand. Te wachten. Want hun tekenaar heeft vakantie. Maar Zusje is het wachten beu. Ze probeert zichzelf te tekenen en dat lukt haar prima. Ook de poezenmand en Poesie lukken goed. Dat zet haar aan het fantaseren. Met de hulp van Poesie tekenen ze voor zichzelf een ijskast met eten, een vliegreis naar New York, een bezoek aan een restaurant, een eigen auto en een autobus vol passagiers. Maar dan komt hun tekenaar weer thuis. Die gooit alles en iedereen de deur uit en stuurt Zusje en Poesie weer naar de poezenmand. Daar zitten ze dan weer…te wachten…

Dit ludieke verhaal is eigenlijk een uitgebreide tekenles. Zusje leert de kijkers stap voor stap hoe ze moeten leren tekenen. Ze begint met zichzelf en Poesie, maar leert daarna nog heel wat andere dingen aan. Door ze stap voor stap zelf te tekenen, is het voor de kijkers ook duidelijk hoe ze het moeten doen.
Gerrit de Jager is bekend van de strips over De Familie Doorzon, Roel en zijn Beestenboel, Liefde en Geluk en natuurlijk ook Zusje. In Nederland zijn twee van zijn albums bekroond met de Stripschapspenning. En voor al zijn werk ontving hij de Stripschapsprijs. Met dit boek kan hij heel wat toekomstige tekenaars zin doen krijgen in het tekenen van strips.

 

Mik Ghys
november 2009 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:05 december, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009