· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Jules zoekt mama

 Reeks:

 Jules

 Auteur:

 Annemie Berebrouckx

 Aantal blz.

 24

 Illustrator:

 Annemie Berebrouckx

 ISBN:

 9789055354535

 Uitgever:

 Zwijsen

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 3

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 verdwalen, zoektocht

 Prijs: €

 14,95

 

 

Mama en Jules gaan samen naar de markt. Mama wil dat Jules haar een hand geeft omdat er zoveel volk is op de markt, maar Jules vindt zich daar te groot voor.  Hij blijft in de buurt van mama. Maar wanneer hij een weggerolde sinaasappel opraapt, is hij mama kwijt. Hij kijkt overal maar vindt haar nergens. Wat nu?

Samen naar de markt gaan is fijn, maar het kan zo druk zijn dat je elkaar kwijtspeelt. Een zeer herkenbaar gegeven dat Jules nu zelf ondervindt. Eerst wil hij geen hand geven, maar hij ontdekt al snel dat hij dat beter wel gedaan had. Gelukkig raakt hij niet te snel in paniek, en blijkt mama nog steeds in de buurt te zijn. Maar mama kwijtspelen is een angst die heel wat kleuters hebben. Door de belevenissen van Jules weten ze nu hoe ze kunnen zorgen dat dat niet gebeurt. Jules heeft hier een voorbeeldfunctie. Omdat veel kleuters Jules kennen van op school, zullen ze zijn belevenissen zeker volgen en er uit leren.
De kleurrijke illustraties zorgen ervoor dat het een prettig en gezellig voorleesboek is geworden, ondanks het beangstigende thema.

 

Mik Ghys
november 2009 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:24 november, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009