· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Sam Smith en de wraak van Carolina

 Reeks:

 Sam Smith

 Auteur:

 Jonas Boets

 Aantal blz.

 280

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789022324264

 Uitgever:

 Manteau

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 

 AVI:

 9

 Thema’s:

 kaping, ontsnapping, geheim agent

 Prijs: €

 15,95

 

 

De jonge geheime agenten Sam en Daphné zijn onderweg naar een nieuwe opdracht. Ze bevinden zich op een cruiseschip en genieten even onbezorgd van enkele dagen vakantie. Maar dan wordt hun schip gekaapt. Sam en Daphné proberen de kapers onschadelijk te maken maar merken al snel dat de kaping iets te maken heeft met de opdracht die ze moesten uitvoeren. Het is geen onschuldig toeval, maar een weldoordacht plan van Caroline Moss, die ooit door Sams toedoen opgepakt is. Het wordt een hele uitdaging om de plannen van Caroline te doorgronden.

Na Sams studiejaren aan De School, waar hij geleerd heeft hoe hij een goede spion moet zijn, wordt hij nu geregeld op een missie gestuurd. Zijn beste vriendin Daphné is opnieuw zijn partner en samen proberen ze het beste te maken van schijnbaar uitzichtloze situaties. Het werd een spannend avontuur, waarbij de gevaarlijke Caroline Moss laat zien dat ze listige plannen kan bedenken en iedereen op het verkeerde been kan zetten. De meeste personages kennen we al uit de vorige avonturen van Sam, hun karakters zijn bekend, net als hun reacties in moeilijke omstandigheden. Ook de belangrijkste figuren van De School hebben hun specifieke karakters. Dit verhaal krijgt een extra dimensie omdat Sam zijn ouders terugziet. Zijn ouders kennen hem niet meer, maar hij hen wel en ondanks het feit dat hij blij is dat hij niet meer bij hen woont, kan hij ze toch niet zomaar uit de weg gaan. Slecht punt voor de spion, maar het toont ook hoe moeilijk het kan zijn om alles zomaar achter je te laten. Het is in ieder geval duidelijk dat Sam nog heel wat avonturen te wachten staan…
Een vlot en spannend verhaal voor alle fans. En wie Sam nog niet kent zal na dit avontuur onmiddellijk op zoek gaan naar zijn vorige boeken.

 

Mik Ghys
oktober 2009 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:21 november, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009