· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Huisbeestenboel

 Reeks:

 

 Auteur:

 Loes Riphagen

 Aantal blz.

 30

 Illustrator:

 Loes Riphagen

 ISBN:

 9789026127168

 Uitgever:

 De Fontein

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 3

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 huisdieren, alleen thuis

 Prijs: €

 13,50

 

 

Heb je je ooit afgevraagd wat je huisdieren allemaal doen wanneer jij niet thuis bent? In dit boek kom je het allemaal te weten.
Wanneer de mensen vertrokken zijn, schieten alle dieren wakker. Bibi de hond past schoenen, Katrien het konijn komt uit haar hok en maakt zich mooi, Helena de vis gaat zwemmen in de wc en in de bloemenvaas en ook de andere dieren in huis vervelen zich niet. Ze maken er zelfs een vuile boel van, want erg netjes gedragen ze zich niet. En als de mensen weer thuiskomen, lijkt er, buiten de rommel, niets aan de hand.

Een boek zonder tekst maar wel boordevol verhalen. Op de schutbladen vooraan kan je kennis maken met alle dieren die in huis zijn. Vanaf de eerste bladzijde kan je hen dan volgen bij al wat ze uitsteken. Erg grappig is dat niet alleen de echte dieren, maar ook de beer uit het schilderij, het varkentje uit een boek en de olifant van een tekening levend worden en ronddwalen in huis. Elke dubbele bladzijde is een feest omdat er zoveel op te ontdekken is. En als je niet meer weet waar je eerst moet kijken, kan je op de schutbladen achteraan de vragen proberen op te lossen.
Een leuk en fantasievol kijkboek, vol mogelijkheden om te fantaseren en te vertellen. Met pittige, expressieve illustraties vol grappige details.

 

Mik Ghys
oktober 2009 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:21 november, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009