· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De mooiste vis van de zee zoekt zijn
 glinsterschub

 Reeks:

 De mooiste vis van de zee

 Auteur:

 Marcus Pfister

 Aantal blz.

 26

 Illustrator:

 Marcus Pfister

 ISBN:

 9789051160703

 Uitgever:

 De Vier Windstreken

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 Duits: Nannie Kuiper

 Leeftijd:

 + 4

 Originele titel:

 Der Regenbogenfisch entdeckt die Tiefsee

 AVI:

 

 Thema’s:

 zee, vissen, verliezen, zoeken, helpen

 Prijs: €

 14,95

 

 

Regenboog en Vinnie zwemmen vandaag niet mee met hun vriendjes. Ze staren aan de onderwaterrots naar de donkere diepzee. Niemand weet hoe diep het daar is. Wanneer de enige glinsterschub van Regenboog naar beneden valt, zit er niets anders op dan er achteraan te gaan. Zijn vrienden willen hem tegenhouden, maar Regenboog vertrekt toch. Algauw is het zo donker dat hij niets meer ziet. Gelukkig daagt er hulp op, die zijn diepzeevrienden inschakelt om mee te zoeken. Uiteindelijk vinden ze de schub en kan Regenboog weer naar zijn vriendjes.

Zelfs onder water slaagt Regenboog er nog in om nieuwe vrienden te vinden. In de donkerte van de diepzee zijn er toch nog vriendelijke wezens die hem willen helpen tijdens zijn zoektocht. Daar draait het ook om in elk verhaal over Regenboog: vrienden maken en elkaar helpen. Deze nieuwe vrienden vertellen iets meer over de wezens die de diepzee bevolken, die allemaal een beetje glinsteren. Dat is natuurlijk heel leuk als je het boek voorleest, al die blinkende stukjes op elke bladzijde. Regenboog wordt dan nog bedolven onder een grote straal glitters van de olifanteninktvis, maar toch blijft hij zijn eigen schub zoeken.
Een verhaal dat aansluit bij de andere Regenboogverhalen, maar blijft aanspreken door de sfeervolle illustraties, de vormgeving en de duidelijke boodschap.

 

Mik Ghys
oktober 2009 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:18 november, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009