· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Aardbijen met slagroom

 Reeks:

 De Kriegeltjes

 Auteur:

 Marc de Bel

 Aantal blz.

 119

 Illustrator:

 Steven Dhondt

 ISBN:

 9789059325197

 Uitgever:

 Abimo

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 8

 Originele titel:

 

 AVI:

 9

 Thema’s:

 humor, kattenkwaad, milieu, proefdieren

 Prijs: €

 13,50

 

 

De grote vakantie breekt aan. De Kriegeltjes kunnen echter niet op vakantie, tot hun grote ergernis. Tot oom Rik en tante Betty aanbellen met de vraag of de familie op de villa van meneer Soeters wilt passen. Voor de Kriegelfamilie een buitenkans om zich eens lekker te laten gaan. Maar de villa ligt naast een vreemd onderzoekcentrum waar geheime proeven op dieren worden uitgevoerd. Ze hebben er ook tropische aardbijen en die zorgen, samen met de Kriegeltjes, voor heel wat ophef.

De brutale Kriegeltjes doen niets liever dan allerlei kattenkwaad uithalen en dat is in dit verhaal niet anders. Hun ouders hebben geen flauw benul van wat hun dochtertjes uitspoken en maken zich daar ook absoluut geen zorgen over. Ze lijken eerder een afspiegeling van de familie Flodder. Ze laten alles maar gebeuren en doen zelf alleen waar ze zin in hebben.
In tegenstelling tot het eerste Kriegeltjesboek is dit geen herwerking van een vroeger verhaal van Marc de Bel – De droom van Vlerk Vos – waarin ook aardbijen en slagroom een rol speelden.
Jonge lezers zullen zich wel kunnen vinden in de streken die de Kriegeltjes uithalen, want uiteindelijk laten ze zien dat ze het hart op de juiste plaats dragen.
De heel eigen illustraties geven het verhaal een bijzondere sfeer. Ook het stevige witte papier en de ruime bladspiegel maken het boek tot een heel verzorgde uitgave.
Een leuk, ontspannend verhaal met heel wat vaart dat jonge lezers zeker kan aanspreken.

 

Pol Van Damme
november 2009


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:18 november, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009