· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Kitnapping bij vollemaan

 Reeks:

 Roesty Spetter

 Auteur:

 Marc de Bel

 Aantal blz.

 187

 Illustrator:

 Frieda Van Raevels

 ISBN:

 9789022323717

 Uitgever:

 Manteau

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 8

 Originele titel:

 

 AVI:

 9

 Thema’s:

 katten, avontuur, dierenproeven

 Prijs: €

 15,95

 

 

Roesty Spetter, ooit Superkater van het jaar maar nu wat aan de luie kant, moet naar een feestje van een goeie vriendin. Maar dat loopt niet van een leien dakje. Roesty wordt op zijn weg opgehouden door enkele dieren die niet zo gesteld zijn op zijn aanwezigheid. De dag na het feestje is zijn vriendinnetje spoorloos verdwenen. Roesty gaat op zoek, maar nu wordt het pas echt gevaarlijk! Zal hij zijn vriendinnetje Kit nog ooit terugzien?

Het succes van de Geronimo Stilton verhalen heeft andere schrijvers en uitgeverijen ertoe aangezet om ook met een dergelijk concept aan de slag te gaan. Hier geen muis, maar een kater die op avontuur gaat. Zoals lezers van Marc de Bel gewoon zijn, zit er een natuurvriendelijk element in het verhaal. Dit keer zijn het dieren die lijden onder de proeven die ze moeten ondergaan in een duister laboratorium.
Net als bij de Stilton verhalen is het een boek in klein formaat en zijn verschillende lettergroottes en lettertypes gebruikt om bepaalde gevoelens weer te geven of de woorden kracht bij te zetten. Er werd ook een groot lettertype gebruikt en een heel open bladspiegel om het lezen te vergemakkelijken. Heel veel illustraties verluchtigen het verhaal nog meer. Het verhaal wil dan ook jonge lezertjes aanspreken en boeien.
Voor lezers die als afwisseling eens de avonturen van een kater in plaats van een muis willen mee beleven.

 

Pol Van Damme
oktober 2009


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:18 oktober, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009