· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Grrauw!

 Reeks:

 

 Auteur:

 Barbara Joosse

 Aantal blz.

 40

 Illustrator:

 Jan Jutte

 ISBN:

 9789045109794

 Uitgever:

 Querido

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 Engels: Esther Ottens

 Leeftijd:

 + 5

 Originele titel:

 Roawr!

 AVI:

 

 Thema’s:

 fantasie, avontuur, slapen, angst

 Prijs: €

 14,95

 

 

Milan, een ondernemend kereltje, is alleen thuis met zijn mama en moet gaan slapen. Maar de klok tiktakt en het bos doet 'krik en krak'. En zijn hart bonst: 'gevaar!'. Om zichzelf en zijn mama te beschermen bouwt hij in zijn kamer een fort met takken, touw en slagroomtaart en gromt gevaarlijk: 'Grrauw!'.
Slapen lukt niet, want hoe moet hij die gevaarlijke, grommende beer nu verschalken?
Maar eind goed al goed, na een lang en heldhaftig avontuur met de beer en bessen en vissen enzomeer, kan hij rustig gaan slapen.

Dit fantasierijke en uiterst herkenbare prentenboek (voor kleine 'helden' die af en toe de slaap niet kunnen vatten) verscheen eerder onder de titel 'Roawr!' en is het eerste Amerikaanse prentenboek dat Jutte illustreerde.
En dat doet hij met verve; zijn relativerende toon zet de fantasie in zijn juiste dimensie en geeft lucht en humor aan het verhaal. Hij speelt met fantasie en realiteit en laat beiden naadloos in elkaar overvloeien. De kleurrijke composities zitten vol details die je met veel plezier en af en toe een glimlach ontdekt.
Het verhaal zit vol herhalingen die je met veel plezier leest en bouwt zich gestaag op naar een verlossend en deugddoend einde.

 

Eric Vanthillo
oktober 2009


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:05 oktober, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009