· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Ulysses Moore, De stenen wachters

 Reeks:

 Ulysses Moore

 Auteur:

 Pierdomenico Baccalario

 Aantal blz.

 304

 Illustrator:

 Iacopo Bruno

 ISBN:

 9789054616061

 Uitgever:

 Bakermat

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 Italiaans: Yond Boeke, Patty Krone

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 I Guardini di Pietra

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 tijdreizen, avontuur

 Prijs: €

 14,95

 

 

Nu de ouders van Jason en Julia in Villa Argo zijn, is het voor de kinderen veel lastiger om hun speurtocht naar Ulysses Moore voort te zetten. Maar ook voor Oblivia en Manfred geeft dit een probleem. Hoe komen ze nu bij de tijdsdeur? De kinderen komen op het spoor van Black Vulcan, die de trein naar Kilmore Cove bestuurde. Maar in het station gebeuren vreemde dingen…

Dit is al het vijfde boek over Jason, Julia en Rick tijdens hun zoektocht naar Ulysses Moore. In plaats van stilaan antwoorden te krijgen, stapelen de vragen zich nog meer op. Ondertussen zijn de personages voldoende gekend en blijven ze hun ‘rol’ goed volhouden. Ook komt er telkens weer een nieuw element naar voren dat hun zoektocht naar een oplossing zou kunnen leiden, maar net als in de vorige delen, geeft het de kinderen nog meer muizenissen en is het einde nog niet in zicht.
Ook dit deel leest heel vlot. De spanningsboog blijft gespannen door telkens over te springen naar een andere locatie waar zich iets afspeelt.  De verhaallijnen van de verschillende personages lopen parallel en komen soms samen. Zo kan het avontuur dat eigenlijk maar enkele dagen duurt heel lang worden uitgesponnen.
Heerlijk ontspannen lectuur, waar de lezer toch zijn aandacht moet bijhouden om de verschillende personages en hun avonturen uit elkaar te houden.
Het is uitkijken naar het slotdeel dat het hele mysterie zal ontsluieren!

 

Pol Van Damme
september 2009


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:03 oktober, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009