· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De verbroken eed

 Reeks:

 Avonturen uit een magisch
 verleden

 Auteur:

 Michelle Paver

 Aantal blz.

 236

 Illustrator:

 (omslag) Studio Jan de Boer

 ISBN:

 9789044321470

 Uitgever:

 The House of Books

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 Engels: Ellis Post Uiterweer

 Leeftijd:

 + 12

 Originele titel:

 Oathbreaker

 AVI:

 9 +

 Thema’s:

 oertijd, wolf, wraak, overleven

 Prijs: €

 14,50

 

 

Door een stomme ruzie tussen Torak en zijn beste vriend Bale verliezen ze elkaar een nacht uit het oog. Maar dan is het onheil al geschied. Torak voelt zich heel erg schuldig en wil zich wreken. Maar dat is net wat de moordenaar wil. Hij lokt Torak naar zijn domein om hem te doden…

Dit is al het vijfde deel uit de spannende reeks over Torak en Wolf. Telkens weer weet de auteur de lezer te boeien met een nieuw feit, een nieuwe gebeurtenis, totaal verschillend van de vorige. Daardoor verliest de reeks niets aan kracht en blijft die magische, mysterieuze sfeer de lezer in de ban houden. Hij leest het boek dan ook in één keer uit! Al zijn de personages uit de vorige verhalen al door en door gekend toch slaagt de auteur erin een nieuw spanningsveld tussen hen op te bouwen waarop zij moeten zien in te spelen; er een weg in te vinden om zo elkaar nog beter te leren aanvoelen. De intelligentie van deze mensen schuilt in hun eenheid met en kennis van de natuur; iets wat de moderne mens (bijna) totaal verloren is.
En net als in de vorige avonturen evolueert ook ‘de mens’ in zijn geheel en doet Torak weer iets dat voorheen nog niet vertoond werd. Want hij denkt nog net iets verder dan de anderen waardoor hij in de mogelijkheid is zich tegen bedreigende situaties te wapenen.
Deze reeks bevat ijzersterke verhalen met heel wat diepgang en respect die de lezer blijven boeien; ook dit verhaal is weer een absolute aanrader!

 

Pol Van Damme
september 2009


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:03 oktober, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009