· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Geheime Missie: Stormstad

 Reeks:

 Gilde-trilogie

 Auteur:

 Joshua Mowll

 Aantal blz.

 288

 Illustrator:

 Joshua Mowll

 ISBN:

 9789022323694

 Uitgever:

 Manteau/De Harmonie

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 Engels: Gerbrand Bakker

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 Operation Storm City

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 avontuur, zoektocht

 Prijs: €

 17,95

 

 

Dit is het derde en laatste deel van de Gilde-trilogie. Daarin zijn Becca en Doug op zoek naar hun verdwenen ouders en belanden in de intriges van de Gilde.
In dit derde deel proberen ze te ontdekken waar Ur-Chan is, de mythische Stormstad. Daar zouden hun ouders naartoe gegaan zijn toen ze verdwenen. Na enkele spannende en levensgevaarlijke avonturen, waarbij ze de hulp krijgen van een maharadja en de pilote Liberty, die reeds eerder bij hun avonturen betrokken raakte, bereiken ze de mythische stad. Kunnen ze Ur-Chan onschadelijk maken? Leven hun ouders nog? En kunnen ze zelf overleven?...

Het is onbegonnen werk om alle belevenissen van Doug en Becca te vertellen. Ze maken zoveel mee en alles zit zo knap in elkaar verweven, dat je het gewoon zelf moet lezen. En liefst vanaf boek 1, want alle gebeurtenissen horen bij elkaar, de avonturen sluiten naadloos aan. Personages uit de eerste boeken duiken opnieuw op en spelen hun al dan niet belangrijke rol in de gebeurtenissen. Veel actie en heel veel spanning, deze zoektocht zit boordevol verrassingen en levensgevaarlijke situaties. Maar Doug en Becca zijn vindingrijk en durven iets ondernemen. Hun gebundelde kennis zorgt ervoor dat zelfs uitzichtloze situaties toch een goed einde kennen.
Dit is een avontuurlijke en zeer spannende trilogie, waarbij de technische weetjes zeer uitgebreid aan bod komen. Op enkel uitvouwbare pagina’s vind je prachtig uitgewerkte, zeer gedetailleerde illustraties vol beschrijvingen over voertuigen of wapentuigen die in het verhaal voorkomen. Het hele boek is trouwens voorzien van interessante weetjes in de kantlijn, zodat het lijkt alsof alles wetenschappelijk uitgelegd wordt. Ook de vormgeving van het boek is origineel, zodat het lijkt op een notaboek vol aantekeningen.
Een sterk gedocumenteerd avonturenverhaal.

 

Mik Ghys
juli 2009 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:22 augustus, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009