· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Het beleg van Macindaw

 Reeks:

 De Grijze Jager, boek 6

 Auteur:

 John Flanagan

 Aantal blz.

 317

 Illustrator:

 (omslag) www.blacksheep-uk.com

 ISBN:

 9789025744960

 Uitgever:

 J.H. Gottmer

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 Engels: Laurent Corneille

 Leeftijd:

 + 11

 Originele titel:

 Ranger’s Apprentice, The Siege of Macindaw

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 avontuur, kasteelbeleg, bijgeloof

 Prijs: €

 14,95

 

 

Will moet een manier bedenken om het kasteel Macindaw te bevrijden van een onguur figuur, die de Scoti – een woest veroveringsgezind volk – een vrije doorgang naar Araluen wil bezorgen. Samen met een allegaartje van mensen en een slimme ‘magiër’ moet Will de klus snel zien te klaren. Maar zijn vriendin Alyss zit gevangen in het kasteel en zij mag geen gevaar lopen. De zaak lijkt bijna hopeloos, maar Will weet van geen wijken. Hij moét en zal slagen.

Dit verhaal is eigenlijk het vervolg op het vorige deel uit deze reeks: ‘De magiër van Macindaw’. Zonder dat verhaal te hebben gelezen zal een argeloze lezer volledig verdwalen in dit verhaal. Meer nog, eigenlijk moet de lezer bij deel 1 beginnen om de verschillende personages en volksgroepen te kennen en te weten ‘hoe de vork in de steel steekt’.
Dit verhaal borduurt dus voort op het vorige en verhaalt de avonturen van Will bij zijn pogingen om het kasteel van Macindaw te bevrijden. Daarnaast krijgt het liefdesleven van Will voor de eerste maal een groter aandeel in het verhaal. Toch kan de lezer er niet omheen dat er deze keer wat ongeloof in het verhaal schuilt wat de geloofwaardigheid van het geheel aantast. Door het vrij statische gegeven rond het kasteel is er ook heel wat minder actie en ook dat valt op bij de lezer.

Vlot lezende en ontspannende lectuur met een iets mindere vaart en spanning dan in de vorige delen. Hopelijk wordt de lezer in het volgende deel: ‘Losgeld voor Erak’ op een dubbele portie spanning getrakteerd.

 

Pol Van Damme
mei 2009


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:22 mei, 2011
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009