· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Ballet

 Reeks:

 Wat weet jij van

 Auteur:

 Craig Dodd

 Aantal blz.

 32

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789054959700

 Uitgever:

 Corona/Ars Scribendi

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 Engels: Anja De Lombaert

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 How to be brilliant at Ballet

 AVI:

 

 Thema’s:

 hobby, dans, ballet

 Prijs: €

 13,00

 

 

Ben je geïnteresseerd in ballet? Dan kom je in dit boek heel wat te weten vooraleer je les gaat volgen.
Na een inleiding die samenvat wat ballet eigenlijk is, krijg je een stukje geschiedenis voorgeschoteld. Daarna kan je aan de slag, want er worden verschillende posities voor de voeten en de armen voorgesteld. Tijdens een balletles komt er heel wat aan bod: grondoefeningen, oefeningen aan de barre, zaaloefeningen, pliés, rek-en strekoefeningen, cirkels maken en buigoefeningen. Na heel veel oefenen komen ook de evenwichtsoefeningen ter voorbereiding van ‘en pointe’ te staan. Als afsluiter is er aandacht voor de opvoering.
Achteraan vind je dan nog een woordenlijst, adressen van websites en professionele balletscholen en een register.
De tekst is vlot en duidelijk. Naast de algemene informatie vind je ook kleine kaders met balletweetjes, supertips en algemene weetjes. Interessante details die een extraatje bieden bij de gewone tekst.
Vooraan in het boek staat een duidelijke waarschuwing. De uitgever adviseert dat de genoemde activiteiten uitsluitend worden ondernomen onder toezicht van een volwassene of de begeleiding van een leraar. Niets op eigen houtje uitproberen is de boodschap. Hoe graag je ook wil dansen, een boek is niet voldoende om je de juiste houding aan te leren. Maar als kennismaking of opwarmertje is dit boek zeker de moeite waard. Daar zorgen de vele foto’s, de vlotte tekst en de degelijke informatie wel voor.

 

Mik Ghys
mei 2009 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:02 juni, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009