· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Dieper

 Reeks:

 Tunnels

 Auteur:

 Roderick Gordon, Brian Williams

 Aantal blz.

 671

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789044321852

 Uitgever:

 The House of Books

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 Engels: Valérie Janssen

 Leeftijd:

 + 12

 Originele titel:

 Deeper

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 avontuur, andere werelden, zoektocht

 Prijs: €

 16,95

 

 

Dit is het tweede deel van ‘Tunnels’, het boek waarin Will Burrows op zoek gaat naar zijn verdwenen vader. Zo belandt hij in een ondergrondse wereld die geen bovengronders toelaat. In dit boek trekt hij samen met zijn broer en zijn vriend dieper de aarde in. Hij is nog steeds op zoek naar zijn vader maar ontdekt dat hoe dieper hij gaat, hoe meer mysterieuze zaken hij ontdekt. Hij wordt geholpen door twee rebellen en stelt vast dat er jacht wordt gemaakt op hem. Wat maakt hem zo belangrijk?

Over de inhoud van dit boek wil ik niet te veel vertellen, daar moet je je in onderdompelen. Samen met Will, Chester en Cal trek je steeds dieper de aarde in. Verrassende en gevaarlijke ontmoetingen vinden plaats, er zijn spectaculaire achtervolgingen en mysterieuze omgevingen duiken op. De auteurs slagen er perfect in om een geloofwaardige ondergrondse wereld te beschrijven. Die spreekt enorm tot de verbeelding, net als de avonturen die de jongens beleven. Gelijklopend volg je als lezer ook het verhaal van Sarah, de moeder van Will en Cal. Ze wordt misleid en gelooft dat Will de moordenaar is van haar broer. Samen met Cals huisdier en enkele Ruimers, getrainde moordenaars, achtervolgt ze haar zonen. Haar verhaal zorgt voor een extra dimensie aan het hele avontuur. Ze is essentieel voor het verloop van het verhaal. Dat nog niet afgelopen is…
Intrigerend, fascinerend en ongelooflijk spannend, deze kanjer wil je in een ruk uitlezen. Net als zijn voorloper is dit een aanrader, want je leest best eerst deel 1.

 

Mik Ghys
mei 2009 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:27 mei, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009