· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De heksen

 Reeks:

 

 Auteur:

 Roald Dahl

 Aantal blz.

 192

 Illustrator:

 Quentin Blake

 ISBN:

 9789026126222

 Uitgever:

 De Fontein

 uitgavejaar

 2009 (46e druk)

 Vertaler uit…:

 Engels: Huberte Vriesendorp

 Leeftijd:

 + 9

 Originele titel:

 The Witches

 AVI:

 9

 Thema’s:

 fantasie, heksen

 Prijs: €

 12,50

 

 

Dit verhaal gaat over echte heksen die er net zo uitzien als doodgewone vrouwen met doodgewone kleren aan. Een echte heks haat kinderen en wil ze stuk voor stuk opruimen.  Tijdens de zomervakantie is er in een hotel aan de zuidkust van Engeland een grote heksenbijeenkomst waar het achtjarige hoofdpersonage toevallig getuige van is. Samen met zijn grootmoeder probeert hij de heksen te ontmaskeren en uit te schakelen!

Deze klassieker is een geweldig, fantasierijk en origineel boek.  Meesterverteller Roald Dahl sleept de lezer mee in een spannend  en griezelig verhaal dat tegelijkertijd vol grappige situaties en levendige dialogen zit. De Noorse grootmoeder vertelt aan haar kleinzoon hoe hij een heks kan herkennen, waar hij allemaal op moet letten, net omdat echte heksen er als gewone vrouwen uitzien. Tijdens hun zomervakantie ontdekt het hoofdpersonage de snode plannen van de heksen die in het hotel bijeen zijn om alle kinderen uit te roeien.  Dankzij de hulp van zijn grootmoeder en zijn eigen koelbloedigheid kunnen ze daar een stokje voor steken!
Als lezer word je meegesleept in een griezelig, spannend en hilarisch avontuur waar de belevenissen levensecht beschreven worden zodat je het boek pas kan weg leggen als je het helemaal hebt verslonden.
De herkenbare illustraties van Quentin Blake brengen afwisseling en verluchting en sluiten naadloos aan bij de tekst. 
Een aanrader, niet voor gevoelige lezertjes!

 

Hilde Umans
mei 2009


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:27 mei, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009